Što je točno Pad Thai o kojem se ovih dana priča, a Zagreb ga obožava godinama

Foto: Karlo Klasić/Index

KHAOS, pa onda Saralee Zagreb su upoznali s dosta autentičnom tajlandskom kuhinjom. Saralee, rođena Tajlanđanka koja je u hrvatsku metropolu prije manje od deset godina došla zbog ljubavi, pobudila je u Zagrepčanima strast za tajlandskom hranom, za koju do tada nisu ni znali da u njima postoji.

Jedno od prvih jela s kojima se netko upozna kad krene u avanturu okusa i mirisa tajlandske kuhinje svakako je Pad Thai koji je ovih dana privukao pažnju posjetitelja Asian Street Food Festivala koji se do nedjelje održava na Strossmayerovom trgu u Zagrebu.

>> Bili smo na prvom Asian Festivalu u Zagrebu, evo što se sve nudi i koliko košta

Ondje Pad Thai priprema ekipa iz Thai Thaija, inače novije otvorenog tajlandskog restorana u centru Zagreba, koji smo posjetili u prvim danima nakon otvorenja i bili zadovoljni pojedenim.

Pad Thai

Idemo sad razjasniti što je Pad Thai, koji su glavni sastojci i zašto ljude uveseli porcija ovog tajlandskog klasika čija je cijena desetak eura.

Pad Thai tajlandsko su jelo od rezanaca koji se jedu u slatko-slano-kiselom umakom, uvijek posuti mljevenim kikirikijem. Sprema se od tankih, ravnih rižinih rezanaca i gotovo uvijek sadrži klice graha, vlasac, kajganu, čvrsti tofu i protein - najpopularniji su piletina ili kozice.

Pad Thai umak napravljen je od ribljeg umaka, umaka od kamenica, smeđeg šećera i tamarinda. Tamarind je sastojak koji je srce i duša Pad Thai umaka, moglo bi se reći, dajući umaku kiselkasti okus po kojem je to jelo poznato. Sastojak je to koji se vrlo često koristi u kuhinji jugoistočne Azije, a kod nas se može pronaći u trgovinama s kineskom hranom.

Poželite li Pad Thai pripremiti kod kuće, ovaj recept će vas učiniti pravim majstorom.

>> Ovo je nešto najoriginalnije što trenutno možete pojesti u Zagrebu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.