Svaki četvrtak u centru Zagreba odvijat će se kulinarski dvoboji, ovdje su detalji

Foto: EU Advent

POZNATI chefovi Mario Mandarić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin, finalisti MastreChefa i još mnogi svakog će se četvrtka na Adventu na Europskom trgu družiti i kuhati. Što, kako, zašto?

Na prvom od pet najavljenih duela u četvrtak 7.12. od 17 do 19 sati chef Mario Mandarić i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec kuhaju nasuprot chefa Damira Tomljanovića i influencera Marca Cuccurina, a cjelokupni prihod od prodanih jela donirat će se UNUO-u - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju.

Na glavnoj pozornici Adventa na Europskom trgu pripremat će se jela koja će posjetitelji odmah moći kupiti i od čije prodaje će se sredstva donirati UNUO-u, udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada.

Kuhat će se pretežito tradicionalna blagdanska jela, oba para kuhaju isto jelo, a u ovom prvom duelu to je rižoto s kapesantama. Posjetitelji će moći po cijeni od 7 eura kupiti kupon s kojim će moći degustirati jela oba natjecateljska para i glasati za jelo koje im se više sviđa.

Ukupno će se pripremati 100-tinjak porcija. Na koji način će ih sudionici ovog duela pripremati, otkrit će posjetiteljima na Europskom trgu, koje pozivaju da ih podrže u što većem broju.

Što se još ondje može pojesti?

Inače, na Europskom trgu našli smo jedno od boljih jela ovog Adventa, a to je pesto panini na kućici Eat me.

"Pun pogodak u svakom smislu riječi. Fina hrskava ciabatta, ricotta, domaći Pesto Genovese, buffalo mozzarella, datterini rajčice, stopostotna junetina i rukola. Ništa što bi vas samo po sebi bacilo u nesvijest, ali radilo se o savršenoj kombinaciji i odličnim sastojcima koji se međusobno nadopunjuju tako da niti jedan sastojak ne preuzima glavnu riječ. 

Miris paninija osjetili smo i prije nego što je došao za naš stol, ali fenomenalno je to da okus pesta nije dominantan, već samo daje 'ono nešto' što ga izdvaja od mnogo toga što smo isprobali na ovogodišnjem Adventu. Izuzetno sočan, pun sastojaka i okusa, a u isto vrijeme nije 'nespretan za korištenje' pa se nećete još satima čistiti od njega. Fenomenalno", napisali su naši kolege nakon nedavnog pohoda po adventskim lokacijama po gradu. Više o njihovoj avanturi čitajte ovdje.

Advent na Europskom trgu

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do četvrtka od 12:00 - 23:00
petkom 12:00 - 00:00
subotom 10:00 - 00:00
nedjeljom od 10:00 - 23:00

Ulaz na sve programe je besplatan.

Pročitajte više