SVJETSKI dan tjestenine obilježava se 25. listopada, još od 1995. godine, a cilj mu je ukazati na raznolikost i svestranost ove omiljene namirnice. Iako nismo Talijani, tjesteninu bismo, bez pretjerivanja, mogli jesti svaki dan, a u nastavku donosimo sedam fantastičnih recepata za jela s tjesteninom kojima ćemo proslaviti ovaj dan.
Ovo je recept za istinske ljubitelje sira. Naša je preporuka da koristite parmezan, tilzit, ementaler i gorgonzolu, no ovo jelo će biti izvrsno i sa sirevima po vašem izboru. Recept pronađite ovdje.
Ovo je jelo talijanski klasik i jedno od najpoznatijih jela s tjesteninom. Osim nevjerojatnog okusa, razlog popularnosti je zasigurno jednostavna priprema koja ne zahtijeva previše vremena ni sastojaka. Recept je ovdje.
Špagete možete pripremiti na razne načine. Ako volite okus špeka, pomiješajte ih sa špekom i parmezanom. Za ovo jelo trebat će vam svega pet sastojaka i 15 minuta, a recept je ovdje.
Ova kremasta 10-minutna tjestenina spas je pri manjku vremena. I za nju će vam trebati vrlo malo sastojaka, tek šest, a recept s točnim mjerama je ovdje.
Za ovaj recept koristite bucatine, tjesteninu nalik debljim špagetima s tankom rupicom u sredini, no ako ih nemate, i špageti mogu biti dobra zamjena. Za pripremu pikantnog umaka s Pecorino sirom, pelatima, pancetom i tjesteninom trebat će vam manje od pola sata, a recept je ovdje.
Studentski obrok u dotjeranom izdanju. Zaljutite ga s malo svježeg čilija ako to volite. Iskoristite tjesteninu koju imate kod kuće, to mogu biti špageti, rigatoni ili penne, a recept pronađite ovdje.
Penne all'Arrabbiata je jelo koje potječe iz središnje Italije, točnije iz regije Lazio, a za pripremu ovog obroka potrebno je samo 5 sastojaka. Koliko je jednostavno, uvjerite se i sami, recept pronađite ovdje.