Torta koja je dobila ime po junakinji iz 1001 noći ne peče se i nema tko ju ne voli

Foto: Julijana Sabljak/Index Recepti: Što ste danas kuhali?

DESERTI bez pečenja svima su dragi jer ne zahtijevaju previše truda i pripreme, a toliko su ukusni. Još su nam draže torte bez pečenja, idealne za sve posebne prilike, a ako ste ljubitelji kremastih torti s okusom karamele, onda morate probati ovu Šeherezada tortu.

Torta je ime dobila po junakinji iz Tisuću i jedne noći, a njezina jednostavnost oborit će vas s nogu. Umjesto kora i biskvita trebat će vam turska verzija petit keksa, koji su punjeni nadjevom od kakaa, puding od karamele i još par sastojaka koje sigurno imate kod kuće.

Potrebni sastojci

Rezultat je bogata, kremasta torta za koju će vas svi tražiti recept i komad više, a za pripremu ove torte trebat će vam:

  • mlijeko
  • puding od karamele
  • šećer
  • maslac
  • turski keksi
  • vrhnje za šlag.

Kako ju napraviti

Dio mlijeka stavite kuhati, a drugi, manji dio, pomiješajte s pudinzima od karamele i šećerom. Kada mlijeko zavre, maknite ga s vatre i u njega umiješajte smjesu pudinga. Vratite na laganu vatru i miješajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite pa u njega umiješajte omekšali maslac. Promiješajte i kremu podijelite na 4 dijela, a zatim umutite i vrhnje za šlag te ga također podijelite na 4 dijela.

U pleh složite jedan red turskih keksi (kao petit kekse, s čokoladom iznutra), a ako ih nemate, mogu poslužiti i klasični petit keksi. Na kekse stavite sloj kreme od karamele pa sloj šlaga, a zatim ponovno kekse. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Tortu ohladite i ukrasite po želji.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.