Torta s likom Miše Kovača oduševila Fejs: "Ovo je savršeno i izvana i iznutra"

Foto: Iva Noli

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo tortu s bananama i likom Miše Kovača. Tortu je izradila naša čitateljica Iva Noli koja je i inače poznata po vrlo hrabrim i lijepo odrađenim slasticama. Ispod fotografija možete pronaći i recept za ovu rođendansku tortu od banane i vanilije kojom su svi na Fejsu oduševljeni.

"Znači, ovo je savršeno i izvana i iznutra", "Kako ste to super napravili! Svaka čast", "Maestralno, top", neki su od komentara.

Podijelila je i recept za tortu od banana koja se krije ispod Miše.

Biskvit

5 jaja (odvojite bjelanjke i žumanjke)
4 žlice šećera
4 žlice ulja
pola vanilin šećera
8 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo

Istucite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke pjenasto izmutite sa šećerom pa polako dodajte ostale sastojke. Na kraju laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka. Ispecite na 180 stupnjeva, a ovisno je koliko dugo s obzirom na to da možete peći deblji biskvit pa ga rezati ili peći tanke u dva, odnosno tri navrata.

Krema

500 ml mlijeka
150 g šećera
1 prašak za puding od vanilije (40 g)
1 vrećica mljevene želatine
500 ml slatkog vrhnja
banane

Skuhajte puding s mlijekom i šećerom, pa ohladite, a želatinu pripremite po uputama na poleđini vrećice. Spojite puding i želatinu, pa umiješajte tučeno slatko vrhnje. Banane narežite na ploške i slažite tortu: biskvit - krema - banane, i tako do željenog broja slojeva.

Glazura

200 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade

Rastopite na pari pa prelijte preko torte - to je lakša varijanta, dok ćete za tortu kao s fotografija, složenu tortu morati obložiti fondant masom i oblikovati likove po želji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.