ZAČINSKI maslac ukusan je i svestran dodatak mnogim jelima – od pečenih krumpira i povrća do pečenja, tjestenine i sendviča. No, zašto biste ga kupovali kada svoj možete napraviti kod kuće i njegov okus prilagoditi svojim preferencijama?
Za pripremu domaćeg začinskog maslaca potrebno je samo nekoliko osnovnih sastojaka te malo vremena i volje. Osnova je, naravno, maslac, a najbolje je koristiti neslani kako biste bolje kontrolirali okus. Od začina možete koristiti što god vam padne na pamet - peršin, češnjak, ružmarin, majčinu dušicu, papriku, a pripremiti ga možete i nekoliko dana unaprijed i držati u hladnjaku.
Ako želite maslac kremastije teksture, možete ga malo zagrijati ili dodati maslinovo ulje ili čak malo kiselog vrhnja. Kako biste postigli željeni rezultat, najprije maslac sobne temperature dobro zgnječite vilicom, a tek tada umiješajte začine.
Što se tiče kombinacije začina, tu se možete poigrati, no evo nekoliko prijedloga. Maslac s češnjakom i peršinom odličan je za pečenu piletinu ili pečene krumpire, a ako u njega dodate i malo limunovog soka, savršeno će ići uz ribu, plodove mora ili lagane salate. S druge strane, začinski maslac s curryjem i kurkumom imat će jaku aromu i boju i super se slagati uz povrće ili jela s rižom.
Začinski maslac odlično ide uz pečene krumpire, povrće, pečenu piletinu ili odreske. Samo stavite mali komadić maslaca na vruće jelo i uživajte u bogatom okusu. Ako radite tjesteninu, maslac možete umiješati u vruću tjesteninu pa može poslužiti i kao kremasti umak, a možete ga namazati i na kruh i dodati sendvičima za bogatiji okus.
Ovaj odličan namaz bilo bi šteta ne dodati nekim jelima, pa ako ga želite napraviti kod kuće, cijeli recept možete pronaći ovdje.