U RADIĆEVOJ ulici, u centru Zagreba, zatvoren je još jedan lokal. Riječ je o Ferdinand knedlama, zagrebačkoj franšizi popularnog beogradskog lanca, lokalu u kojemu su se prodavale knedle napravljene od ličkoga krumpira, raznih okusa.
Lokal je otvoren u proljeće 2022. godine, a sada se zatvara jer, kako je beogradski vlasnik Ferdinand knedli izjavio za Dobru hranu, zagrebački franšizer nije se pridržavao uvjeta upravljanja franšizom. Odnosno, nisu plaćali struju dulje od dvije godine, pa su im sada isključili struju.
Vlasnik Ferdinand knedli Nikola Nedeljković rekao je da rade na tome da u što kraćem roku pronađu novu lokaciju.
Prvi lokal Ferdinand knedli otvoren je još davne 2016. godine u Beogradu, nakon toga i u Zagrebu, a prošlog je ljeta otvorena i prva poslovnica Ferdinand knedli u Rijeci, u Tower centru. Krajem prošle godine pisali smo i o otvorenju dva lokala u Austriji - u Linzu i Beču.
>> Ferdinand knedle šire se na inozemno tržište, otvorili dva lokala u Austriji
Osim toga, ekipa iz Ferdinand knedli gostovala je na raznim festivalima i sajmovima diljem Hrvatske, a iako je cijela priča krenula od klasičnih knedli sa šljivama i marelicama, postepeno su razvijali razne okuse. Osim tri slane knedle (pršut - rukola, špinat - mozzarella i 4 vrste sira), u ponudi su imali i hrpu slatkih, od carske knedle, čoko višnje i crne maline do pistacije, oraha i kokosa.