OVIH dana, u duhu bojkotiranja trgovina, svi pokušavaju napraviti domaći kruh, a ako se i vi želite okušati u tome, imamo još jedan provjereni recept, a podijelila ga je naša čitateljica Martina Dod u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
"Ja sam danas samo bijelo brašno koristila, umjesto kukuruznog sam isto u toj mjeri stavila samo bijelo brašno. Cijela kuća miriše", napisala je za svoj kruh koji joj je zamirisao cijeli dom. Ovaj recept sigurno ćemo isprobati, a donosimo ga u nastavku.
Sastojci su više-manje isti kao i u svakom drugom receptu za domaći kruh, a trebat će vam:
Prvo pomiješajte kvasac, šećer i vodu i ostavite da se kvasac aktivira. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i aktivirani kvasac. Zamijesite glatko tijesto pa dodajte 3 žlice ulja i još malo premijesite. Ostavite da se udvostruči.
Kada se tijesto udvostruči, premijesite ga - razvaljajte ga i zarolajte pa ostavite da se udvostruči još jednom u nauljenom plehu. Kruh pecite 35 do 45 minuta na 180 stupnjeva, a kada se ispeče, premažite ga maslacem kako gornja kora ne bi bila pretvrda.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.