Jelo koje je oduševilo mnoge, a idealno je za kućna druženja i goste

Foto: Suzana Kišiček

AKO još niste čuli za slane torte - pravo je vrijeme da ih upoznate, a i isprobate. Mi najviše volimo jednostavne recepte zahvaljujući kojima možemo iskoristiti sastojke koje već imamo, a ovakvi zalogaji su pravi izbor za to. Glavna namirnica u ovom jelu je kruh - može to biti obični kruh ili baguette, a sa svim ostalim sastojcima se možete poigrati.

Nakon što se kruh nareže i nadrobi, umiješa se u smjesu jaja i mlijeka, a u tu bazičnu smjesu možete dodavati što god imate ili volite. Dobivena smjesa se peče, a rezultat je fino jelo nalik piti. Može se jesti kao predjelo, prilog, a ovisno o jačini sastojaka - može biti i glavno jelo. Idealan je zalogaj za goste, a može se jesti i kao finger food - ovisno o tome kako ju režete.

Potrebni sastojci

Naša čitateljica Suzana Kišiček pohvalila se svojom verzijom ove slane torte u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Evo što je sve koristila.

  • baguette
  • jaja
  • mlijeko
  • sušeni vlasac
  • sol i papar
  • baby špinat
  • sir za pizzu
  • crvenu papriku
  • suhu slaninu
  • maslinovo ulje
  • maslac za premazivanje.

Kako se priprema

Prvo pripremite kruh - koji god da koristite, narežite ga na šnite. Zatim pripremite smjesu u koju ćete ga umakati. Pomiješajte jaja, mlijeko i začine pa dodajte špinat, a onda i natrgan kruh. Sve pospite sirom i kratko stavite u hladnjak.

U tavi popržite papriku i slaninu, prohladite pa dodajte smjesi iz hladnjaka. Pecite u okruglom limu za pečenje, u početku pokriveno folijom, a pred kraj bez folije.

Recept sa svim detaljima nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.