OVIH smo dana naišli na objavu naše čitateljice i autorice recepata Antonije Jagodić - i odmah smo poželjeli napraviti jelo po receptu koji je snimila. Svi ljubitelji gibanica, pita i sličnih jela sa sirom mogli bi poželjeti isto jer recept bi vas mogao osvojiti na prvu.
Jednostavan je, radi se s dobro poznatim sastojcima, a rezultat je meka, hrskava i sočna gibanica gotova u manje od sat vremena. Nećemo duljiti i krenut ćemo odmah s receptom.
Evo što je sve koristila.
Cijela se gibanica zapravo radi u tri koraka. Prvo pripremite smjesu za preljev, odnosno smjesu u koju ćete namakati kore. Zatim kore narežite na trakice i umačite ih u smjesu pa stavljajte u okrugli lim za pečenje. Kada sve složite, zalijte ostatkom smjese i stavite peći. Kada se gibanica ispeče, odmah ju okrenite naopačke na četiri šalice i ostavite da se hladi.
Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.