Naopaka gibanica koja je odmah postala hit - brza, jednostavna i prefina

Foto: Index Recepti

OVIH smo dana naišli na objavu naše čitateljice i autorice recepata Antonije Jagodić - i odmah smo poželjeli napraviti jelo po receptu koji je snimila. Svi ljubitelji gibanica, pita i sličnih jela sa sirom mogli bi poželjeti isto jer recept bi vas mogao osvojiti na prvu.

Jednostavan je, radi se s dobro poznatim sastojcima, a rezultat je meka, hrskava i sočna gibanica gotova u manje od sat vremena. Nećemo duljiti i krenut ćemo odmah s receptom.

Potrebni sastojci

Evo što je sve koristila.

  • jaja
  • kiselo mlijeko
  • svježi sir
  • ulje
  • sol
  • brašno
  • sodu bikarbonu
  • kore za pitu.

Kako se priprema

Cijela se gibanica zapravo radi u tri koraka. Prvo pripremite smjesu za preljev, odnosno smjesu u koju ćete namakati kore. Zatim kore narežite na trakice i umačite ih u smjesu pa stavljajte u okrugli lim za pečenje. Kada sve složite, zalijte ostatkom smjese i stavite peći. Kada se gibanica ispeče, odmah ju okrenite naopačke na četiri šalice i ostavite da se hladi.

Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.