PILETINA je (barem kod nas) najčešće na repertoaru pa ne čudi da je se ponekad i zasitimo. Pod time mislimo na komad mesa s najširom primjenom - filet. Koristimo ga u jelima poput rižota, tjestenina ili kao samostalno mesno jelo uz neki prilog. Iako se radi o kvalitetnom komadu mesa, važno ga je i znati dobro pripremiti kako ne bi bio suh i pomalo bezličan.
Tako smo se sjetili jednog recepta koji nam je inače jedan od omiljenih ručkova, a uz njega će filet postati prefin i bogat komad mesa. Radi se o rolanoj piletini sa sirom, vratinom i pancetom - jednostavno se priprema, a izvlači ono najbolje iz njega.
Evo što će vam sve biti potrebno:
Krenite s pripremom fileta - izrežite ih na tanje šnite i istucite batom za meso. Filete posložite na prozirnu foliju i začinite. Na krajeve stavite vratinu, pa cijeli komad posipajte sirom i zamotajte u roladu. Listiće pancete slažite na novu foliju, pa ponovno zarolajte kako bi panceta omotala roladu. Zamotanu roladu stavite u posudu za pečenje i ispecite u pećnici. Po želji, pored rolade stavite krumpir ili neko drugo povrće pa sve zajedno ispecite.
Detaljan recept za ove gurmanske pileće rolice pronađite ovdje.