PETKOM je na meniju riba, a danas smo izdvojili pet recepata za riblja jela koja ćete vrlo jednostavno napraviti a da pritom ne potrošite cijelo bogatstvo.
Za one dane kada vam ponestane inspiracije za ručak zapečena tjestenina s tunom odlična je ideja. Cijeli recept za ovo jednostavno i jeftino jelo je ovdje.
Srdela je riba koja je kroz povijest prehranjivala siromašno priobalno i otočko stanovništvo tako da joj je pripao status ribe hraniteljice. Priprema je brza i jednostavna, cijena joj je i dalje pristupačna, a cijeli recept za pržene srdelice je ovdje.
Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve. Cijeli recept je ovdje.
Savršeno hrskav, sočan i topli sendvič s tunom i sirom zgodno je rješenje za brzinski obrok. Idealno je koristiti veće kriške kruha, no i tost može poslužiti, a za dobar topljeni sir odaberite cheddar ili mozzarellu. Cijeli recept pronađite ovdje.
Osim prženih, srdele možete pripremiti i na grill tavi, a sve što trebate je dobro ih začiniti i nauljiti i peći oko 4 minute s obje strane. Cijeli recept za ovo jelo je ovdje.