CHEESECAKE je već dobro poznat kolač, a i jedan od onih s najviše različitih verzija i kombinacija. Uklapa se u gotovo sve prilike - od popodnevnog kolača koji ide uz kavu ili čaj, do cheesecake rođendanske torte. Ako očekujete goste - pravi je izbor jer koliko god svima bilo poznato da se radi o jednostavnom kolaču - on uvijek djeluje kao da je oko njega puno više posla nego što zaista jest.
Mi smo se ovaj put odlučili za nepogrešivu kombinaciju s Oreo keksima. Otkad smo ga prvi put radili, svaki put kad ove kekse imamo kod kuće - moramo ih iskoristiti za ovaj brzi cheesecake.
Za podlogu:
Za kremu:
Usitnite kekse pa ih prebacite u posudu. Otopite maslac i dodajte ga keksima, sve sjedinite, prstima utisnite u dno kalupa za tortu i stavite u hladnjak.
Krenite na kremu. Izmiješajte sir i šećer u prahu pa pripremite želatinu prema uputama. U zagrijano slatko vrhnje stavite bijelu čokoladu i otopite. Postepeno dodajte želatinu i lagano miješajte mikserom. Spojite smjesu sa smjesom sira i šećera.
Kremi dodajte zdrobljene kekse pa ju prelijte preko podloge u kalupu. Tortu stavite u hladnjak, kako bi se stisnula.
Detaljan recept pronađite ovdje.