VALENTINOVO je u petak - nekima je to sasvim običan dan i ne vole ga obilježavati, no neki se vole počastiti finom večerom, bilo kod kuće ili vani. Ako planirate izaći u neki restoran, rezervacije su već sada poželjne, a mi smo provjerili što su neki zagrebački restorani pripremili za Valentinovo i koliko ćete za tu priliku morati izdvojiti.
Adresa: Folnegovićeva 10
Cijena po osobi: 48 € i 52 €
U zagrebačkom Rougemarinu ovog Valentinova možete birati između mesnog i ribljeg menija u četiri slijeda, s gluten free desertima. Mesni meni se sastoji od guščje paštete i focaccie, kroketa punjenog pašticadom, telećeg filea s prilozima i deserta i košta 48 €, a četiri eura više platit ćete riblji meni u četiri slijeda, koji se sastoji od guščje paštete i focaccie, rolanog brancina s pršutom, fileta od zubaca i deserta.
Adresa: Maceljska ulica 21
Cijena po osobi: 39 €
Nešto povoljnije proći ćete u Točkici, koja je poznata po tradicionalnim jelima, a za Valentinovo nudi dva menija, mesni i riblji. Oba koštaju 39 € i uključuju pjenušac dobrodošlice, pozdrav iz kuhinje, predjelo, glavno jelo i desert. U mesnom meniju tu su rižoto od kokota, teleći kotlet i međimurska gibanica, a u ribljem meniju dimljena tuna, filet orade u škartocu i domaći lava cake.
Adresa: Ilica 49
Cijena za dvije osobe: 115 €, 125 € i 149 €
Restoran Evergreen najpoznatiji je po azijskim jelima, ponajprije sushiju, a za Valentinovo priprema čak tri menija. Svaki uključuje piće dobrodošlice, predjelo, glavno jelo (sushi) i desert, a razlikuju se po količini sushija i cijeni (u cijenu najskupljeg menija uključena je i butelja vina). Za rezervaciju je potrebno uplatiti polog od 50 €, koji se vraća pri dolasku u restoran 14. veljače.
Adresa: Remetinečka cesta 101
Cijena po osobi: 50 €, 52 €, 54 € i 56 €
Restoran Botanist za Valentinovo je pripremio četiri različita menija, a rezervirati možete tri termina (16-18, 18-20:15 i 20:30-23) i u rezervaciju je uključen pjenušac dobrodošlice. Svaki meni sastoji se od četiri slijeda (dva su mesna i dva riblja menija), a što sve koji meni sadrži pogledajte u nastavku.
Adresa: Nova ves 4
Cijena po osobi: 69 €
Valentinovo u restoranu Baltazar obilježit će se uz tamburaški sastav, a uz redovnu ponudu, osmislili su i prigodni meni po cijeni od 69 € po osobi. U ponudi imaju mesni i riblji meni, svaki u četiri slijeda, a dok su zvijezde mesnog menija ravioli punjeni janjećim raguom i sporo kuhani goveđi obrazi, u ribljem meniju moći ćete probati gratinirane Jakobove kapice i file brancina s kremom od batata.
Adresa: Lopatinečka 4
Cijena po osobi: 41 €, 50 € i 52 €
Restoran Mime's Trattoria poznat je po okusima Italije, a za Valentinovo u ponudi ima tri menija u pet sljedova - mesni, riblji i vegetarijanski. Mesni košta 50 € i uključuje beef tartar, domaće njoke sa sirom i pršutom i rebarca, riblji košta 52 € i uključuje tuna tartar, repove kozica u tijestu i losos steak, a vegetarijanski košta 41 € i uključuje pečenu papriku, arancine od riže i parmigianu.
Adresa: Trg Žrtava Fašizma 1
Cijena po osobi: 50 €
Restoran SquareOne za Valentinovo priprema zabavu za samce i parove, uz DJ-a i All You Can Eat & Drink buffet za 50 € po osobi. U cijenu je uključena i hrana i piće, a od jela posebno se ističu roastbeef, porchetta, pljukanci s junećim raguom i losos u lisnatom tijestu, a u ponudi imaju i neka veganska jela.
Adresa: Ul. kneza Borne 2
Cijena po osobi: 65 €
Restoran Tomassino, smješten u hotelu Sheraton, za Valentinovo nudi večeru u 4 slijeda za 65 € po osobi. Osim deserta i jednog od tri jela za početak, možete birati između dva predjela i tri glavna jela, među kojima se ističu saltimbocca od brancina, tagliata od odležane junetine i rižoto od gljiva.
Adresa: Ulica kralja Zvonimira 117
Cijena po osobi: 45 €
Restoran Tajer u ponudi za Valentinovo ima dva menija u tri slijeda, mesni i riblji, a u svaki je uključen pjenušac dobrodošlice. U mesnom meniju je parfe od pačje jetre, biftek u umaku s pireom od sira i mousse tortica, a u ribljem je dimljeni losos, divlji steak tune uz rižoto od limuna i mousse tortica, a svaki meni košta 45 € po osobi.
Adresa: Maksimirska Cesta 96
Cijena po osobi: 70 € (wine pairing 50 €)
Novootvoreni Bistro 96 chefa Marija Mandarića za Valentinovo nudi meni u pet sljedova za 70 € po osobi, a ako uz jelo želite upariti i vina, to će vas koštati još 50 € po osobi. Među jelima posebno se ističu pačja prsa, bisque od škampa i tartar od jakobove kapice.