KRUH, a posebno onaj bijeli, nije najzdravija namirnica na svijetu, i zato sve više ljudi bira one proteinske, sa sjemenkama, koji su puno zdraviji, a još su bolji ako ih napravite sami kod kuće. Tako je napravila i naša čitateljica Julija Leskovar Markuš, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? i podijelila recept za svoj proteinski kruh.
"Savršen proteinski kruh. Ono što ovom kruhu daje punoću okusa i mirisa su razne sjemenke i neizostavna ogromna žlica pekmeza od šljive", napisala je autorica recepta i dodala da je ovaj kruh idealan za sve koji teže malo zdravijem načinu prehrane ili žele skinuti nakupljene kilograme. Evo kako ga pripremiti.
Priprema ovog kruha vrlo je jednostavna - samo trebate pomiješati sve sastojke, a trebat će vam:
Sjedinite prvo mokre, a zatim suhe sastojke, pa ih sve zajedno pomiješajte. Kalup obložite masnim papirom, smjesu stavite u kalup i pospite ju sjemenkama po želji.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 65 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Kruh će savršeno funkcionirati s raznim namazima, jajima, za doručak ili večeru, a recept s točnim mjerama je ovdje.