U Sesvetama traje food festival, cijene do 7 eura, evo što se sve nudi

Foto: eastfestsesvete

EAST FEST SESVETE upravo se održava na zelenoj površini između Osnovne škole Luka i Gimnazije Sesvete. Festival je počeo u srijedu, a traje do 4. lipnja. Radno vrijeme festivala je od ponedjeljka do četvrtka od 15 do 23, petkom od 15 sati do ponoći, a subotom i nedjeljom od 10 ujutro do ponoći.

Ovo je prvo izdanje festivala, a suorganizator Luka Putak objasnio nam je kako su došli na ideju da organiziraju food festival.

"Ideja je došla od same činjenice da u najvećem zagrebačkom kvartu već dugo nije bilo nekih konkretnih događanja za građane. Tako se izrodila ideja o organizaciji street food festivala u samim Sesvetama. Htjeli smo ponuditi uslugu i atmosferu na razini poznatih zagrebačkih gastro festivala. I sada, nakon 3 dana festivala, mogu reći da su Sesvećani prepoznali samu ideju te je posjećenost ogromna", rekao nam je Luka.

Ponuda

Na festivalu sudjeluju Mangosta Cocktail Bar, Roadkill, Shank street bar, Dr.Inky, Kužina street food bar, Curry Crobaya, Palačinke.hr/Crofna, Food Wood, Kod Debelog i Kod Kuma.

Neka jela koja nude su burgeri svih vrsta, pulled pork tortille, brownie sa sladoledom od vanilije, homemade kebab, domaće kobasice s domaćim curry umakom, fried hot dog, curry chicken rice, nuggetsi, palačinke i krafne. Cijene za jedan obrok kreću se od oko 6 do 7 eura, dok kokteli koštaju po 5 eura.