U Zagrebu najavljeno otvorenje novog bistroa, imaju tost i rezane salame

Ilustracija: Unsplash

U ZAGREBU, na adresi Gradišćanska 20a na Črnomercu, otvara se novi bistro naziva Mlinček. Prema najavi na društvenim mrežama, otvorenje je predviđeno za danas, 31. svibnja. Informacije objavljene na Facebook stranici Mlinčeka sugeriraju da će bistro svoje otvorenje proslaviti nizom aktivnosti tijekom cijelog tjedna, od 31. svibnja do 4. lipnja.

Planirani su različiti tematski dani s aktivnostima i specijalitetima koji se mijenjaju iz dana u dan. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u degustaciji tapasa, uživati u večeri uz jazz koncert i provesti dan u francuskoj atmosferi uz degustacije vina.

Čini li jedan tost neki kafić bistroom?

U kratkom telefonskom razgovoru s osobljem Mlinčeka dobili smo uvid u njihovu viziju novootvorenog bistroa. Naglasili su kako je temeljni koncept Mlinčeka stvaranje ugodne atmosfere u kojoj će gosti uz piće moći uživati u ukusnim malim zalogajima. Posebno su istaknuli svoju terasu koju smatraju iznimno privlačnom i napomenuli kako se nadaju da će ih kiša zaobići i da će njihov tjedan otvaranja proteći prema planu.

Lijepa ideja, no kako je vidljivo na njihovom Instagram profilu, jedino što imaju na meniju su tost sendviči i suhomesnati naresci. Zaista nije u redu jedno takvo mjesto nazivati bistroom, no to nas nije previše šokiralo.

Nedavno nas je na Instagramu dočekala plaćena objava dok smo listali storyje, a bila je riječ o Elementu, lokalu koji se predstavlja kao food bar na adresi Varšavska 7, u dvorištu. Simpatično je uređen, no jedna od njihovih objava na Instagramu, jelo koje se sastoji od burrate s napola pretrganim kupovnim grisinima, pomalo je kriminalna. Imaju i burgere, jaja na oko i tostove.