U Zagrebu se otvara ćevabdžinica za čije ćevape kažu da su bolji od onih sarajevskih

Foto: FB/ChevapBar

JOŠ U STUDENOM 2022. pisali smo o otvorenju ćevabdžinice Chevap by Duje Pisac, koju je hrvatski chef Duje Pisac odlučio otvoriti u Splitu s partnerom Joškom Škokićem. Ćevabdžinica je postala hit pa je nakon Splita otvorena na još nekoliko lokacija - u gradu Hvaru i Starom Gradu, u Sinju i u Omišu, a sada stiže i u Zagreb.

>> U Splitu se uskoro otvara potencijalno jedna od ozbiljnijih ćevabdžinica na Balkanu

Na službenoj Instagram stranici Chevap Bara prije nekoliko je dana objavljena vijest da se novi Chevap by Duje Pisac otvara u City Centru One West u Zagrebu, a u objavi piše da je riječ o ćevapima napravljenima od 100 posto domaće junetine, odležane 21 dan te o jedinim ćevapima s Halal certifikatom.

Recept za ćevape ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura

Kako smo ranije pisali, Pisac je recepturu za ćevape razvijao punih sedam godina i ima posebnu proceduru u pripremi smjese, pečenju i posluživanju, a njegovi ćevapi u Splitu slove za najbolje. Za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a recept ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura. 

Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.

Posjetili smo ih u Splitu

Njihove je ćevape u Splitu u veljači ove godine probala i naša novinarka - ćevape je nazvala savršenima, a svidjelo joj se sve, od savršeno natopljenog somuna do fino pečenih ćevapa.

"Tekstura i okus mesa su idealni, ćevap je mekan i lagan, a čovjek dok ih jede ima osjećaj da je deset malo. Da bi malo bilo i dvadeset", napisala je, a cijeli tekst pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.