USKORO se održava treći Weekend Food Festival. Stara rovinjska Tvornica duhana postat će od 19. do 21. travnja centar događanja i mjesto okupljanja svih zaljubljenika u gastronomiju, neovisno o tome je li im hrana i piće poziv, posao ili strast, poručuju organizatori.
Ovogodišnje izdanje Weekend Food Festivala donosi putovanje kroz okuse i mirise lokalnih delicija Istre koje će voditi gastronomski virtuoz Jeffrey Vella, korporativni kulinarski direktor Maistre čiji specijaliteti već godinama očaravaju nepca u restoranu Cap Aureo smještenom u rovinjskom hotelu Grand Park. Ali priča se ne zaustavlja samo na granicama Istre, nego na njima tek počinje, kažu ljudi koji stoje iza eventa.
Festival koji će biti domaćin najprestižnijim gastro i eno imenima regije otkrit će tajne brojnih uspješnih priča među kojima je i ona jednog od najistaknutijih regionalnih poslovnih lidera, legendarnog vlasnika makedonske vinarije Tikveš, Svetozara Janevskog.
O svom gastronomskom putu u Rovinju govorit će i Matija Bogdan, executive chef Aminess grupacije, i Ante Udovičić, vrhunski chef i poznato TV lice.
Zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana tema je o kojoj će diskutirati David Skoko - Ribarev sin, Vesna Miletić iz legendarnog restorana Tač te jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević, dok će Šime Gligora, direktor Sirane Gligora iz Kolana, govoriti o tome može li lokalna kuhinja postati turistička atrakcija i kako kvalitetno pozicionirati autohtone, lokalne proizvode zajedno s ostalim sudionicima panela Lokalna kuhinja kao turistička atrakcija.
Iz Ljubljane u staru Tvornicu duhana stiže Jorg Zupan, slovenski chef koji je prošle godine zatvorio restoran s Michelinovom zvjezdicom i otvorio novi AFTR bistro koji je pravo osvježenje na slovenskoj kulinarskoj sceni. Jorg Zupan će na panelu, u razgovoru s Gašperom Puhanom, potpredsjednikom europskog JRE udruženja, i Gregom Repovžem, vlasnikom Repovža, otkriti tajnu slovenske kulinarske scene.
Osim slovenske, Weekend Food Festival dotaknut će se i recepta uspješnosti beogradske gastronomske scene o čemu će govoriti Goran Kovačević, Atoll Hotel Management, Dimitrije Acevski, izvršni kuhar u grupaciji Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni menadžer Hilton Hotela i Saša Pejić, CEO BQ Restaurant Group kojoj pripada i popularni Lafayette.
Iz Srbije stiže i Nevena Veselinović, nutricionistica i osnivačica jedinstvenog Veganluk održivog koncepta života i prehrane te pionirka u populariziranju cjelovite biljne prehrane. Dodatnu zanimljivost o ovoj stručnjakinji za plant based prehranu otkriva i citat na njezinoj web stranici: "Izgovorite riječ Veganluk, ako se nađete u situaciji, na polufinalu teniskog turnira Wimbledon i vidjet ćete koliko će se ljudi okrenuti prema vama i osmjehnuti....". Zašto? Otkrijte u Rovinju.
Zamislite kako je biti Nijemac u Turskoj. To je priča koju najbolje poznaje Maximilian J. W. Thomae, utemeljitelj moderne turske kuhinje. Već 25 godina gradi svoju karijeru u Turskoj, svakodnevno očaran raznolikošću turskih okusa i mirisa. Danas Maximilian nije samo jedan od najpoznatijih chefova u Turskoj, već i u svojoj rodnoj Njemačkoj, a u Rovinj stiže kako bi otkrio tajne turske kuhinje.