VegeSajam na Europskom trgu u Zagrebu 3. lipnja, jest će se veganski ćevapi i sirevi

Foto: vegesajam

NA EUROPSKOM trgu u Zagrebu održat će se 12. izdanje VegeSajma, godišnje manifestacije posvećene promociji veganskih proizvoda i edukaciji o veganskom načinu prehrane. Sve će se odvijati 3. lipnja 2023. godine.

Kako navode organizatori, cilj VegeSajma je stvoriti pozitivnu atmosferu u srcu Zagreba i upoznati građane s raznovrsnom ponudom veganske hrane, gotovih jela i kozmetike koja je proizvedena bez okrutnosti prema životinjama. Događaj će trajati od 8 do 21 sat i bit će popraćen brojnim edukativnim sadržajima o prehrani i održivom načinu života.

Više od obične tržnice

Važno je napomenuti da je 12. izdanje VegeSajma ujedno i najava 15. ZeGeVege festivala održivog življenja, koji će se održati 1. i 2. rujna ove godine također na zagrebačkom Europskom trgu. Oba događaja imaju zajednički cilj promoviranja održivog načina života i utjecaja veganske prehrane na zdravlje, okoliš i dobrobit životinja.

Posjetitelji će imati priliku kušati raznovrsne veganske proizvode, uključujući sireve, mochi, gyoze, falafel, biljne ćevapčiće, burgere, kobasice, salame i odreske te veganski sladoled. Organizatori ističu da je veganski sladoled ukusan, zdraviji od klasičnog i manje kaloričan, barem ako se konzumira umjereno.

Na sajmu će biti prisutni izlagači i ugostitelji kao što su OAZA Joyful Kitchen, Falafel etc., Sana delikatese, Vegefina, Annapurna, ali i nekoliko OPG-ova. Za osvježenje posjetitelja bit će zadužena Ekipa Kombucha. Jedva čekamo 3. lipnja, a vi?