Za omiljeno balkansko jelo izdvojit ćete manje od jednog eura i toliko je jednostavno

Foto: Index

RAZLJEVAK je brzo i jednostavno jelo koje je svojevrsna balkanska verzija jorkširskog pudinga, a najbolje od svega je što je ovo jelo toliko jeftino da, kada se sve zbroji, neće vas koštati ni jedan euro. To je cijena za dvije porcije, a uvijek možete poduplati količinu - u tom će vas slučaju koštati malo više od jednog eura.

Od sastojaka će vam za ovo jelo biti potrebni:

  • jedna žlica svinjske masti
  • 2 jaja
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 200 ml mlijeka
  • prstohvat soli

Svinjsku mast našli smo po cijeni od 2.92 eura za jedan kilogram, a budući da u jednoj žlici ima nešto manje od 5 g, to će vas koštati tek 1 eurocent.

>> Tiktoker priprema čudesna jela na bazi razljevka, izdvojili smo par recepata

Jednako toliko će vas koštati i glatko brašno - u 4 žlice ima otprilike 30 g, a jedan kilogram brašna košta 0.65 eura. Dva jaja koštaju 0.38 eura, 200 ml mlijeka košta 0.18 eura, a u cijenu nismo uračunali sol. Dakle, sveukupno ćete za razljevak od kojega će se najesti dvije osobe dati 0.58 eura.

Kako napraviti razljevak

Osim što je jeftino, ovo jelo je gotovo u tren oka. Za početak ćete u protvan staviti mast, a zatim ćete ga staviti u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 230 stupnjeva kako bi se mast otopila. U međuvremenu ćete ostale sastojke dobro izmiješati pjenjačom pa ih izliti u zagrijani protvan.

Sada pećnicu smanjite na 190 stupnjeva, vratite protvan i razljevak pecite otprilike 15 minuta. Nemojte otvarati pećnicu tijekom pečenja, a nakon pečenja razljevak malo ohladite i poslužite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.