Za ovo jelo trebat će vam manje od 2.50 eura, a od njega će se najesti cijela obitelj

Foto: Shutterstock

ZA UKUSNA jela nije potrebno potrošiti puno novca, a danas vam donosimo recept upravo za jedno takvo. Riječ je o španjolskoj tortilji koja se priprema od svega nekoliko sastojaka, a za njezinu će vam pripremu, za količinu za 4 osobe, trebati manje od dva i pol eura.

Španjolska tortilja varijacija je fritate, a u nju idu nasjeckani krumpir i jaja. Krumpir se prvo sotira u tavi, a u nju se zatim dodaju jaja pa se jelo ispeče do kraja s obje strane. Za španjolsku tortilju će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

  • 30 ml maslinovog ulja
  • 500 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 6 jaja
  • sol, papar (po želji)

Maslinovo ulje pronašli smo po cijeni od 6.49 eura za 500 ml, pa ćete za ovu količinu koja vam je potrebna morati izdvojiti 0.38 eura. Krumpir se prodaje za 0.80 eura po kilogramu, pa ćete za 500 g izdvojiti 0.40 eura. Luk je 0.89 eura po kilogramu pa ćete za jednu glavicu luka od oko 100 g izdvojiti oko 8 eurocenti, a 6 jaja je 1.5 eura. U cijenu nismo uračunali sol i papar, a sve zajedno od sastojaka će vas ispasti 2.36 eura.

Priprema španjolske tortilje

Za početak ćete oguliti i oprati krumpir te ga nasjeckati na kockice. Zatim ćete u dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje i dodati na to krumpir te ga pirjati 30 minuta uz povremeno miješanje. Kada krumpir omekša, dodat ćete luk narezan na trakice i malo ga prodinstati. 

Zatim ćete u posebnoj zdjeli umutiti jaja, posoliti ih i popapriti i dodati ih u krumpir. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, a nakon 15 minuta na omlet u tavi stavite tanjur, okrenite, vratite nepečenu stranu na tavu i pecite još 10-ak minuta.

Naš savjet za okretanje uz pomoć tanjura - omlet pecite na laganoj vatri da se sve stisne, pa tek onda okrećite, a također jako dobro pripazite na to da vam pri okretanju ne iscuri vruće ulje na ruku (zato ga je najbolje ne staviti previše u samom startu). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.