Za sve koji mrze tofu, stigao je novi trend - jednostavan i jeftin tofu od leće

Foto: Shutterstock

TOFU bez soje, je li to moguće? Ma naravno da je i upravo je zaludio sve foodieje na društvenim mrežama. Leća je izvrstan izvor proteina, a ovaj je recept tako jednostavan da ga i oni s dvije lojeve mogu napraviti kao od šale. Ne treba izostaviti ni činjenicu kako je ovo jelo vrlo pristupačno cjenovno.

Sastojci:

  • 250 gr crvene leće
  • 350 ml vruće vode
  • prstohvat soli
  • bilo koji začin po želji (influencerica s videa ispod je za jednu turu koristila papriku, za drugu ružmarin i papar

Priprema:

Započnite temeljitim ispiranjem leće pod hladnom vodom kako biste uklonili svu prljavštinu ili ostatke. Opranu leću stavite u zdjelu i prelijte ju vodom. Pustite da se namače najmanje 1 sat - to omekšava leću i olakšava blendanje, tako da nikako nemojte preskakati.

Dodajte leću u blender ili procesor hrane sa soli i začinima i miksajte dok ne postane glatka. Premjestite "tijesto" od leće u nastanku u veliki lonac. Kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajući da se ne naprave grudice. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne (mora biti jako gusta).

Obložite komadom papira za pečenje posudu za pečenje i stavite tijesto u njega, poravnajte vrh. Ohladite tofu od leće najmanje dva sata ili (više za čvršći tofu). Narežite ga na kockice ili bilo koji oblik po želji i marinirajte, pa pržite na tavi sa svih strana (ili u fritezi na vrući zrak) pa složite Budha bowl ili koje god jelo želite za koje biste koristili i obični tofu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.