Znamo kako spasiti kuglof koji je već suhonjav, a imamo i top recepte

Foto: Shutterstock

MOŽDA vam se dogodilo da vam kuglof, taj svima drag debeli biskvit, najčešće okusa limunove korice ili kakaa, ispadne malo suh. Nije ga ugodno jesti kad ima konzistenciju suhog pijeska koji je strašno teško žvakati.

A kako mu pomoći?

Znamo super trik kako spasiti kuglof i vratiti ga među žive. Kad se ispeče, a uvijek budite sigurni da se ispekao jer, ako iznutra ostane sirovo tijesto, ništa od spašavanja, pustite ga 15-ak minuta u kalupu.

Taj ste kalup prije stavljanja kuglofa na pečenje i ulijevanja smjese dobro nauljili i pobrašnili po cijeloj površini kako se ne bi zalijepio. Nakon 15-ak minuta krajeve možete proći nožićem, pa kuglof izvaditi oprezno van.

Dok se hladi, kalup operite i pobrišite krpom. Sada u manji lonac stavite jednaku količinu vode i šećera, a možete i koju šnitu limuna. Zakuhajte kako bi se šećer rastopio i napravio sirup. Količina dovoljna za jedan kalup kuglofa bit će šalica vode na šalicu šećera. Ok je i pola šalice šećera ako želite manje sladak biskvit na kraju. Maknite lonac s vatre pa dodajte malo ruma ako volite rum u kolačima.

Sada vratite kuglof u čisti kalup. Izbockajte ga drvenim štapićem dosta gusto, pa polako prelijevajte vrućim sirupom. Možete si pomoći i kuhinjskim kistom. Ostavite da se sve skupa dobro ohladi i upije, par sati ili preko noći.

Zašto vadimo pa peremo kalup? 

Za što bolji rezultat važno je paziti na detalje, a na ovaj ćete način biti sigurni da se kuglof već za vrijeme pečenja nije zalijepio za kalup. Isto tako, ljepše će izgledati, bez eventualnih mrvica. U nastavku su naši najdraži recepti za kuglofe.

Kuglof od naranče i svježeg sira

Kuglof od limuna i jogurta

Mramorni kuglof

Ciambella

Jednostavni kuglof

Kolač od limuna i borovnica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.