Znamo što se uskoro peče i jede u Puli, donosimo vam pregled po kućicama

Foto: burgerfestival (na fotografiji chef Marko Palfi)

NA PULSKU Rivu će se na 20 dana usidriti Burger festival, točnije od idućeg četvrtka, 27. srpnja pa sve do 15. kolovoza. S više od 20 različitih verzija burgera, majstori koji će se boriti za naklonost posjetitelja u Puli su Institut za burgere by Mate Janković, Chefs burger by Ivan Pažanin, Full Circle by Marko Palfi, 4 Burgers, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Istrijanska manjada.

Picnic Mingle & Fun

Prvi burger koji želimo probati na pulskom Burger festivalu koji počinje za tjedan dana je burger od kozica iz zadarske gastronomske radionice Picnic Mingle & Fun.

"Počevši od svilenkasto mekog brioche peciva od krumpirovog tijesta, sočnog burgera od kozica koji je pravi sinonim za svježinu mora, preko domaćeg Sriracha mayo umaka do kozjeg sira koji cijeli burger diže na jednu novu razinu svježine - burger od kozica iz Picnic Mingle & Fun je pravi izbor za ljubitelje morskih delicija, ali i one koji žele istražiti nove okuse", govore iz Picnica.

Osim burgera od kozica u ponudi će imati i Blackie burger, Juicy burger te Snow burger, kao i tri varijante prženog batata.

Full Circle

Omiljeni chef Marko Palfi na Full Circle kućici će se predstaviti s četiri burgera - svojim dobro poznatim klasikom Smokey D, nagrađivanim Dekadentom, Mediteraneom i vege Beyond burgerom.

"Vjerujemo da se najiskrenija reakcija na hranu može dobiti prilikom prvog zalogaja. Zato volimo street food i direktnu komunikaciju s ljudima koji kušaju našu hranu", kaže Palfi.

Institut za burgere

U Pulu dolazi i ekipa Instituta za burgere by Mate Janković.

"U današnjoj kuhinji jednostavnost je često podcijenjena, no mi vjerujemo kako je uz dobre namirnice upravo ona ključna za dobivanje okusa kojeg nećete tako lako zaboraviti", govori Janković. Osim Smokey burgera, u Puli će ponuditi još i Pepper Jack i Bacon Jalapeno, ali i jedan novitet koji je za sada strogo čuvana tajna.

Chef's burger

Druženje kraj mora uz slasne burgere s nestrpljenjem očekuje i chef Ivan Pažanin. Poznat je po dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji, a 2020. godine odlučio se okušati i u street foodu kroz Chef's burger by Ivan Pažanin. Vrlo je brzo stekao vojsku obožavatelja.

Njegov burger Crispy Kapula na prošlogodišnjem pulskom izdanju odnio je titulu najboljeg hamburgera. Od Ivana doznajemo da će ove godine u Puli ponuditi i Original Cheese te također jedan novitet koji sprema specijalno za ovo izdanje Burger festivala.

"Izvrsne domaće namirnice u spoju Mediterana s malo ljutine, što je i inače recept naših burgera", najavio je popularni Pažanin.

4 Burgers

Na pulskoj Rivi posjetitelje očekuju i 4 Burgers i chef Ivan Goreta sa svojim smash burgerima, a razlikuju se od običnih po tome što se pljeskavica utegom stisne na grill ploču pa meso dobije koricu.

"Karakteristike 4Burgersa na koje smo ponosni su: kvaliteta - jer koristimo samo hrvatske proizvode, brzina - budući da je svaki burger gotov za 2-3 minute, i ugodna cijena s obzirom na kvalitetu i količinu koja se dobiva", kažu nam.

Beg’s Plant Based

Od isključivo biljnih namirnica burgere peče Beg’s Plant Based Street Food. Primjerice, Beg’s Cheese burger koji spremaju s Kroštulinim Plant Based Brioche pecivom, Beyond Meat pljeskavicom, Bedda topljivim sirom, BBQ umakom, Honey Mustard Mayo umakom, iceberg salatom, rikulom i rajčicom.

Istrijanska Manjada

Delicije napravljene od istarskih domaćih proizvoda na festivalu nudi Istrijanska manjada, koncept koji je djelo Luke Marčete (Marčeta vinarija) i Karla Damijanića (Damijanić destilerija).

"Našu ljubav prema vrhunskoj manjadi ukomponirali smo u tri inačice burgera. Osim vrhunske hrane kod nas ćete moći kušati i vrhunsko vino Marčeta vinarije te koktele za koje će se pobrinuti barmeni iz našeg tima", kažu i otkrivaju da će se na Burger festivalu u Puli predstaviti burgerima Terra Divina, Istrijan i Spicy Chicken. 

"Posebno smo ponosni na naš Spicy Chicken burger i Teranino Spritz koji će biti pravo osvježenje za nadolazeće ljetne dane."

Radno vrijeme Burger festivala je svaki dan od 16 do 1 sat ujutro, a ulaz je besplatan.

Još jedna novost u Puli

Ako ste u Puli i želite počastiti i svoje kućne ljubimce, na pulskoj plaži nedavno je otvoren pseći beach bar. Zove se Wau i ima pivo i sladoled za pse, a više informacija je na ovom linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.