10 znakova koji su jasno pokazivali da Meghan i Harry žele napustiti dužnosti

Screenshot: YouTube

MEGHAN Markle i princ Harry postigli su sporazum s kraljicom Elizabetom II. da na proljeće budu potpuno razriješeni dužnosti članova kraljevske obitelji, što znači da više neće imati titule i neće biti financirani iz javnih sredstava. Kada su 8. siječnja ove godine izdali priopćenje da žele napustiti kraljevsku obitelj, mnogi su se šokirali, ali za one koji su pažljivo pratili svaki njihov korak, ovo nije bilo iznenađenje, piše Insider.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa već neko vrijeme su izražavali nezadovoljstvo zbog plemićkog načina života, što je najuočljivije u njihovom televizijskom dokumentarcu, gdje je Meghan rekla da nema mnogo onih koji su je pitali kako se osjeća, dok je Harry izjavio da ga svaki blic kamere podsjeća na majčinu smrt, a evo koji su sve znakovi upućivali na to da njih dvoje žele istupiti iz kraljevske obitelji.

1) Princ Harry je jednom izjavio da nitko iz kraljevske obitelji ne želi postati kralj ili kraljica

U intervjuu za časopis Newsweek, princ Harry je ukazao na to da ne uživa što je dio kraljevske obitelji.

"Mi smo dio moderniziranja britanske monarhije. Ovo ne radimo za sebe, nego za opću dobrobit ljudi. Želi li netko iz kraljevske obitelji biti kralj ili kraljica? Mislim da ne želi, ali ćemo nastaviti sa svojim dužnostima", rekao je on.

Osim toga, prema riječima izvora bliskog kraljevskoj obitelji, Harry je kao mali tijekom jedne svađe s bratom Williamom u bijesu rekao: "Ti ćeš biti kralj jednog dana, ja neću. Zato mogu raditi što želim."

2) Harry i Meghan nisu svom sinu Archieju dali kraljevsku titulu

Kada je Archie Harrison Mountbatten-Windsor rođen u svibnju 2019. godine, njegovi roditelji su odlučili ne dati mu titulu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su željeli da njihov sin živi što normalnijim životom, zbog čega nije dobio titulu Grofa od Dumbartona", objasnio je po njegovom rođenju Richard Fitzwilliams, poznavatelj kraljevske obitelji.

Za razliku od ostalih kraljevskih beba, detalji o Archiejevom rođenju ostali su privatni. Na primjer, Harry i Meghan nisu poštovali tradiciju fotografiranja pri izlasku iz rodilišta, nego su se fotografirali nekoliko dana kasnije u dvorcu Windsor.

3) Istupili su iz Kateine i Williamove Kraljevske fondacije kako bi pokrenuli vlastitu dobrotvornu organizaciju

Meghan i Harry su u srpnju 2019. napustili Kraljevsku fondaciju, osnovanu 2009. godine. Tada je u službenom priopćenju pisalo da oni žele osnovati vlastitu dobrotvornu organizaciju uz podršku Kraljevske fondacije.

Ipak, početkom siječnja ove godine u priopćenju na Instagramu objasnili su da će živjeti na relaciji Ujedinjeno Kraljevstvo – SAD.

"Ovaj geografski balans omogućit će nam odgojiti svoje dijete tako da poštuje kraljevsku tradiciju obitelji u okviru koje je rođen, dok će nam stvoriti i prostor da se fokusiramo na sljedeće poglavlje u svojim životima, uključujući i osnivanje nove dobrotvorne organizacije", piše u priopćenju.

4) Postoje glasine o neslaganju para s ostatkom obitelji

Harry je u dokumentarcu za ITV uputio na procjep koji postoji u odnosu s njegovim bratom, princem Williamom.

"Dio ove uloge i ovog posla, ove obitelji, je život pod pritiskom – neke stvari se, neizbježno, događaju. Ali mi smo braća. Uvijek ćemo biti braća. Trenutno smo na različitim putevima, ali ću ja uvijek biti tu za njega i, koliko znam, on će biti tu za mene", izjavio je Harry.

5) Meghan je u istom dokumentarcu priznala da se teško nosi s plemićkim životom

Vojvotkinja od Sussexa je priznala da su stvari postale posebno teške otkad se u svibnju 2019. rodio njihov sin Archie.

"Svaka žena je ranjivija kad je trudna, pa mi je bilo posebno teško u tom razdoblju. A tek kada sam postala majka. To je zaista bilo previše. Hvala vam što ste me pitali jesam li dobro, jer me to nije pitalo mnogo ljudi", rekla je ona Tomu Bradbyju u dokumentarcu za ITV.

6) Meghan je izjavila da su je prijatelji upozorili da se ne udaje za Harryja, "jer će joj britanski tabloidi uništiti život"

U istom intervjuu Markle je ispričala koliko se njen pogled na britanske medije promijenio otkad je postala dio kraljevske obitelji.

"Teško je. Mislim da to nitko ne može razumjeti, ali ja iskreno nisam imala pojma da će biti tako, što je isto teško razumjeti. Kada sam upoznala svog sadašnjeg supruga, moji prijatelji su bili sretni jer sam ja sretna, ali moji prijatelji iz Britanije rekli su mi: 'Sigurni smo da je on super, ali ne bi trebala to učiniti, jer će ti britanski tabloidi uništiti život'", rekla je ona, objasnivši da im tada nije vjerovala.

7) Princ Harry je priznao da ga svaki blic fotoaparata podsjeti na majčinu smrt

Harry je tijekom razgovora s Tomom Bradbyjem ispričao da je smrt princeze Diane za njega ostala "otvorena rana".

"Svaki put kad vidim kameru, svaki put kad čujem klik, svaki put kad bljesne blic, to me vrati nazad i to je najgori podsjetnik na nju. Ali, kao što sam rekao, s ovom ulogom, s ovim poslom, dolazi i pritisak, koji me, nažalost, podsjeća i na ružne stvari", otkrio je on.

8) Njihov plan da stvore svoj brend neovisno o obitelji već neko vrijeme se razvija

Godinama prije nego što je stupila u Buckinghamsku palaču, Meghan se zalagala za prava žena. Radila je s Ujedinjenim narodima i drugim organizacijama kako bi podigla svijest o spolnoj nejednakosti u zemljama u razvoju. Iako joj je to što je dio kraljevske obitelji moglo pomoći u njenoj misiji, Markle je razvila svoj brend Sussex koristeći se više svojim statusom poznate ličnosti nego statusom člana kraljevske obitelji.

9) Njihovi novi propisi za medije pokazuju da im ne odgovara način na koji se kraljevska obitelj nosi s medijima

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili su da njihovo istupanje iz kraljevske obitelji znači da više neće surađivati s "kraljevskom rotacijom". Ovaj sustav dopušta rotaciju kraljevskih reportera iz britanskih novina na svim događajima obitelji i slobodno obavještavanje o svemu što se tiče njih. Među medijima koji ovdje spadaju su, između ostalog, Daily Express, Daily Mail, Daily Mirror, Evening Standard, The Telegraph, The Times of London i The Sun.

Prema onome što je objavljeno na njihovoj stranici, oni vjeruju u "slobodnu, jaku i otvorenu medijsku industriju, koja poštuje istinu i njeguje inkluzivnost, raznolikost i toleranciju". Ovo se dogodilo nakon što su britanski mediji optuženi da su pisali rasističke članke o vojvotkinji.

10) Šestotjedni put u Kanadu vjerojatno je bilo probno razdoblje

Poslije manje od tjedan dana od njihovog istupanja iz kraljevske obitelji, kraljica Elizabeta II. je u priopćenju navela da će Harry i Meghan dio vremena od sada provoditi u Kanadi. Njih dvoje su već boravili na otoku Vancouver tijekom šestotjednog odmora, poslije čega je Meghan došla na nekoliko dana u Ujedinjeno Kraljevstvo, da bi se ponovo vratila u Kanadu. Časopis The Sun je i prije kraljičinog priopćenja pisao o tome da će se njih dvoje preseliti u Kanadu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.