26-godišnjakinja odnijela titulu miss na prvom svjetskom izboru ljepote bez šminke

Foto: Profimedia

Natasha Beresford (26) osvojila je titulu miss Londona 2023. tijekom regionalnih krugova natjecanja za miss Engleske. Inače, londonski izbor je prvi izbor ljepote na svijetu na kojem natjecateljice ne nose šminku. Natasha je pobijedila 18 drugih natjecateljica koje su se natjecale u prirodnom izdanju.

Dok su prethodnih godina sudionice samo morale dostaviti fotografije u prirodnom izdanju, bez upotrebe filtera i šminke, ove godine od njih se tražilo da i sudjeluju na izboru potpuno prirodnih lica i bilo im je zabranjeno nanijeti čak i sjajilo za usne. Organizatori su naglasili da je ova odluka usmjerena na "osnaživanje žena i njihovog samopouzdanja te promicanje autentičnijeg izgleda tijela".

"Nadam se da ću biti primjer drugima"

Nakon pobjede na izboru za miss Londona, Natasha će sudjelovati u nadolazećem finalu za miss Engleske, koje je na rasporedu kasnije ove godine. Beresford, porijeklom iz Sheffielda, preselila se u London prije nekoliko godina i radi u privatnoj stomatološkoj ordinaciji.

"Oduševljena sam što sam izabrana za miss Londona. Sve djevojke koje su se natjecale su tako lijepe da je bila čast biti izabrana. Nadam se da ću svojom titulom potaknuti mlade žene i djevojke da se osjećaju samopouzdano i lijepo i bez šminke", zaključila je.

Inače, prošle su se godine prvi put u 94-godišnjoj povijesti natjecanja organizatori odlučili za "make up free" politiku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.