7 milijuna pregleda: TikTokom se širi bizarna teorija zavjere o - šljokicama

Foto: Shutterstock

TIKTOKOM se već neko vrijeme širi bizarna teorija zavjere o "nestašici šljokica u svijetu", koja je, naravno, samo to - teorija zavjere. Sve je počelo s videom koji je objavio izvjesni Jack, kojemu je to ujedno i jedina objava na toj društvenoj mreži.

Snimku u kojoj on tvrdi da "svijetu ponestaje šljokica" u mjesec dana lajkalo je skoro milijun i pol ljudi, a pregledana je preko sedam milijuna puta. "Svijetu ponestaje šljokica, a nitko ne zna zašto", tvrdi muški glas u snimci pa zatim prikazuje screenshot navodnog članka o nestašici šljokica. Taj članak se online pretragom ne može pronaći nigdje pa je njegovo postojanje nepotvrđeno. Također, u članku se mogu vidjeti neke poprilično besmislene izjave, što ga čini još manje vjerodostojnim.

@chuppl where did the glitter go #glitter #conspiracy ♬ original sound - jack

Članak New York Timesa

Dalje se u videu prikazuje navodni audiointervju s predstavnicom tvrtke GlitterEx (tvrtke koja proizvodi šljokice), u kojoj ona govori da "ne može otkriti tko je najveći svjetski kupac šljokica". "Samo ova žena zna tko je krivac za nestašicu", optužuju je u bizarnom videu.

Taj razgovor zatim povezuju s člankom iz 2018. godine koji je izašao u New York Timesu i koji je napisala novinarka Caity Weaver. Članak se bavi industrijom šljokica i zaista postoji. 

"Nikad ne biste pogodili tko je to, ali bolje da tako ostane", stoji u izjavi predstavnice GlitterExa koja se zaista može pronaći u New York Timesu. Novinarki tu informaciju nije htjela reći ni neslužbeno, no uputila ju je na autoindustriju tako da je u stvarnosti ta "tajna" mnogo manje "mračna", nego što se u videu za kojim je poludio TikTok insinuira (spominju američku vojsku i eksplozive, ali i - zubnu pastu).

"Mi ne znamo gdje šljokice nestaju, ne znamo tko su to 'oni' i ne znamo što je to za što se koristi", govori dramatičnim glasom zatim muški glas na snimci.

Oglasila se i prozvana novinarka

S obzirom na to da je video stvorio gomilu "zabrinutih za šljokice svijeta", stanoviti tiktoker Jack u komentarima je odlučio ponuditi još neka "objašnjenja".

"Vlada li nestašica šljokica? Da. Hoće li trajati zauvijek? Neće. Jesmo li i prije imali nestašice šljokica? Apsolutno. Mijenja li to činjenicu da mi i dalje ne znamo gdje odlaze šljokice? Ne. Za što se koriste? Ne. Ostanite znatiželjni", poručio je.

Stvar je otišla toliko daleko da se na Twitteru nedavno oglasila i novinarka članka o šljokicama s New York Timesa. "Suprotno glasinama na TikToku, nema razloga vjerovati da vlada nestašica šljokica na svijetu. Šljokice su jedino što imamo", našalila se i dodala da je za "500.000 bočica šljokičastog laka za nokte potrebno samo 4.5 kilograma šljokica". "I još mu trebaju tisuće godina da se razgradi", napisala je.

Dakle, ako vam na TikToku naleti mračni video o problemima šljokica, ne brinite, čini se da smo zasad ok jer ne postoje informacije koje bi zaista potvrdile ovaj dramatični šljokičasti video.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.