Gdje je Kiklop Nives Celzijus? Prepirke se zaoštravaju, obje strane prijete tužbama

Foto: Facebook

POLEMIKE oko nagrade Kiklop koju je Nives Celzijus osvojila još 2008. godine za knjigu "Gola istina" nastavljaju se svakog dana s novim optužbama na obje strane.

Udruga "Sa(n)jam knjiga" u Puli objavila je danas novo priopćenje u kojem tvrdi kako je u skladu s odlukom suda Kiklopa poslala na adrese Nives Zeljković i njene izdavačke kuće Premier Medije te je u sklopu tog priopćenja priložila i presliku poštanske potvrde o poslanim pošiljkama.

"Pulski sajam knjiga zatražit će sudsku zaštitu zbog ponovljenog pokušaja narušavanja ugleda Sajmu iznošenjem neistinitih tvrdnji, obmanjivanjem javnosti i klevetom", stoji u njihovom priopćenju. Oni su navodno nagradu poslali jučer u 12:23 sati, što je dva i pol dana prije roka koji je sud propisao.

Nije trebalo dugo čekati da se očituje i strana autorice "Gole istine", izdavačka kuća Premier Media, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nije nam namjera odgovarati na svako priopćenje suprotne strane, međutim ne možemo prihvatiti da se svjesno opet objavljuju laži i manipulacije.

Nives Celzijus i njezina izdavačka kuća Premier Media nije dobila niti im je dodijeljen Kiklop za Hit godine 2008. što Sajam knjiga u Puli mora učiniti sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi. Svi njihovi postupci do sada pokazuju da se svim silama bore kako bi i dalje omalovažavali i minorizirali autoricu Nives Zeljković i izbjegli propisano dodjeljivanje nagrade.

Pravila za dodjelu nagrade Kiklop sasvim su jasna i oko toga doista nema smisla niti logike više ulaziti u polemiku s bilo kime i po bilo kojoj osnovi. U potpunosti stojimo iza načina dodjele koji smo već javnosti prezentirali, kako je uostalom i objavljeno te dokazano u sudskom postupku koji je završio u našu korist.

S gospođom Magdalenom Vodopijom i njezinim glasnogovornicima nemamo uopće namjeru više polemizirati. Sasvim je jasno da ukoliko do ponoći, 17. rujna 2013. Sajam knjiga ne postupi sukladno pravomoćnoj presudi, naš će pulski odvjetnik Srđan Simić pokrenuti ovrhu nad Sajmom i svim odgovornim osobama, a također podnijeti i kaznene prijave protiv odgovornih zbog nepoštivanja pravomoćne presude.

U slučaju da do zakonskog roka gospođa Magdalena Vodopija ne ispuni svoju obavezu, poduzet ćemo odgovarajuće opisane pravne korake".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.