Hanžeković i Vlahušić se podružili na koncertu Ive Pogorelića, evo tko je još došao

Foto: Hina

U SKLOPU 66. Dubrovačkih ljetnih igara proslavljeni pijanist Ivo Pogorelić nastupio je u nedjelju navečer u Dubrovniku pred prepunim Kneževim dvorom.

Pogorelić je nastupio s Komornim studijom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem mađarskog dirigenta Zoltána Kocsisa, a izveo je Chopinov "Koncert za klavir i gudače br. 2 u f-molu".

Prema neslužbenim procjenama u Knežev dvor u Dubrovniku došlo ga je slušati više od 600 ljudi, a osim Chopina na programu su još bili "Divertimento za gudače" Béle Bartóka i "Serenada u C-duru za gudački orkestar" Petra I. Čajkovskoga u izvedbi Komornog studija Zagrebačke filharmonije.

Koncert su slušati došli mnogi poznati, među kojima i Marijan Hanžeković, predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott, Mani Gotovac, Andro Vlahušić, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, saborski zastupnik Frano Matušić i drugi.



Ivo Pogorelić glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a obrazovanje je nastavio na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi.

Nakon debija 1981. u Carnegie Hallu u New Yorku bilježi nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta i nastupa s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima.

Poznat je i kao veliki humanitarac, a prvi je umjetnik kojemu je UNESCO davne 1987. dodijelio visoko cijenjeni naslov ambasadora dobre volje.

Posljednji put Pogorelić je na Igrama u Dubrovniku nastupio 2011. što je nakon 26 godina pauze bio njegov veliki povratak na Igre praćen nevjerojatnim interesom publike, što je bio slučaj i s njegovim večerašnjim koncertom.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.