Lateks, koža i guma su stvar prošlosti: Upoznajte fetiše nove generacije

,

TEŠKO je povjerovati da je prije svega dvadesetak godina žena u samostojećim čarapama i čipkastom donjem rublju bila dovoljna da muškarac zaboravi s koliko je golova razlike izgubio njegov omiljeni nogometni klub.

Naravno, to su bila vremena kad su u videotekama žarili i palili Ron Jeremy i Rocco Siffredi koji su svojim su pustolovinama u Poljskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj ili Rusiji davali sasvim novo značenje riječi avantura.

Po video kasete malo slobodnijeg sadržaja potezalo se i do Bosne, Mađarske i Italije. Naravno, u današnja vremena gdje su takvi filmovi dostupni gotovo na svakoj benzinskoj crpki ili kiosku, a internet pruža spektar novih mogućnosti lascivne zabave, ne čudi da je ljudima  žena u samostojećim čarapama postala nedovoljna za uzburkavanje mašte.

Došlo je, dakle, vrijeme za promjene. I to poprilično radikalne.

Novo "novo vrijeme"

Furriesi, sniferi, crusheri, sneezeri ili fornifili - svi su oni predstavnici jedne sasvim nove generacije fetišista koja u posljednje vrijeme, zahvaljujući internetskoj zastupljenosti, poprima sve više maha.

O fetišima se ne danas ipak često ne govori u javnosti, jer ih se u najmanju ruku smatra čudnima, bolesnima, a u nekim slučajevima i kriminalnim djelima. Jasno treba naznačiti granicu gdje fetiš prerasta svoje okvire te, no s obzirom na pojavu sve ekstremnijih i bizarnijih fetiša, to je vrlo teško.


Sve veći broj internetskih zajednica, počinje okupljati o ne koji imaju i zajedničku seksualnu devijaciju kakva se prije možda činila nevjerojatnom ili izoliranom na pojedince. Tako su mnogi fetišisti prije pojave interneta živjeli u uvjerenju da pate od teške seksualne nastranosti, misleći kako nikada neće upoznati seksualne partnere s kojima bi zajedno uživali trenutke seksualne požude.



No, čizme od lateksa, koža i guma te maske i bičevi danas su postali već zastarjeli i pomalo dosadni fetiši. U novije vrijeme zamijenili su ih oni ekstremni, poput, primjerice, fetiša na kihanje. Sneezeri, odnosno, oni koje uzbuđuje gledati druge ljude kako kišu, najčešće se i sami osjećaju seksualno privlačnima kada kišu. Taj se fetiš povezuje s osjećajem iščekivanja koji prethodi "eksploziji".

Od dilda do mrtvačkih vreća

Fetiš ili predmet slijepog obožavanja dio je ljudske kulture od samog njenog postojanja. Prvi fetiši bili su takozvani 'božanski predmeti' ili živa bića za koje se vjerovalo da obožavanjem donose neko dobro. Danas su fetiši sasvim uobičajena pojava, a fetišisti stalni posjetioci trgovina namijenjenih upravo njihovim sklonostima.


Do prije nekoliko godina, i Zagreb je imao svoju fetišističku meku. "Demask", trgovina u Ilici koja je, unatoč cvjetanju seks industrije, ipak zatvorena. U svojoj je ponudi imala mnoge fetišističke predmete – od bičeva, obuće od kože i lateksa, lanaca pa sve do  mrtvačke vreće u koju se zatvara podređeni u seksualnom odnosu, dok mu domina regulira dotok zraka na pumpicu.

Hrvati su ipak još uvijek vjerni tradicionalnim fetišima, a onih malo ekstremnijih, još uvijek se zgražaju. Neka istraživanja pokazuju da su fetišima skloniji oni imućniji i obrazovaniji, većinom zato što su igračke za njihovu vrstu zabave - vrlo skupe.

Made in Japan

Neki fetišisti srame se svojih seksualnih preferencija, dok ih drugi jednostavno prihvaćaju i normalno razgovaraju o njima. Poduzetnik Jeff Gorre, primjerice, već dugi niz godina ima vrlo neobičan fetiš - on je fornofil.

Fornofilija je umjetnost pretvaranja seksualnog partnera u namještaj ili u neke korisne predmete, dolazi iz Japana, a najveći broj poklonika pronašla je u Americi. Fornorili svoje partnere najčešće pretvaraju u stol ili stolicu, fotelju, stalak za knjige, ormar ili luster.



"Najgore mi je bilo visjeti poput lustera gotovo tjedan dana. Moj suprug trebao se vratiti s putovanja dan nakon što me objesio na strop, no morao je ostati pet dana duže. Na kraju je sve dobro završilo, no sad mu dopuštam da me pretvara samo u pokućstvo koje je na dohvat ruke", izjavila je supruga Jeffa Gorrea jednoj lokalnoj televiziji koja je snimala priču o ovom neobičnom fetišu.

Zanimljiv je svakako i fetiš čiji se pripadnici nazivaju furriesi ili krznaši. Furriese zapravo privlače životinjski likovi iz crtanih filmova, stripova, video igrica ili science-fictiona. Fetiš se pojavio prije 25 godina i od tada se sve više širi.

Međutim, postoje i godišnje konvencije na kojima se furriesi okupljaju. Califur je konvencija na kojoj se furriesi okupljaju još od 2004. godine. Organizira se u Južnoj Kaliforniji, a posebna se počast odaje umjetnicima, kostimografima ili piscima koji su na neki način poboljšali krznenu zajednicu.

Baloni i kukci? Seksi!

Iako je fetišizam samo jedna od seksualnih perverzija, svakako je najčešća, za što je danas, naravno, najzaslužniji - internet. Na raznim fetiš-stranicama, s bizarnim sadržajima poput djevojaka koje nose aparatiće za zube ili se maskiraju u lutke, u većini slučajeva pronalaze se istomišljenici.



Uz navedene, od novih fetiša valja izdvojiti i još neke. Nekima je, primjerice, za postizanje seksualnog užitka nužno u seksualnu aktivnost s partnerom uključiti i balone, no postoje i oni kojima su baloni jedini partneri. Tu su i oni koji seksualno uzbuđenje doživljavaju "mirisanjem" iznošenih tenisica ili čarapa (taj je fetiš puno izraženiji među homoseksualcima), a i oni koji se uzbuđuju gaženjem kukaca, najčešće visokom potpeticom, takozvani crusheri.

Na sreću, većina je fetiša ipak – bezopasna. Neki su simpatični, neki neobični, neki ponekad i smiješni. Zato, ako vašeg partnera uhvatite kako vam krišom miriši iznošenu obuću, ne brinite - postoji velika mogućnost da se radi samo o predigri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.