Napokon netko koga se isplati "slijediti" na Twitteru: Fantastične fotke iz svemira i uvid u život na ISS-u

Foto: Twitter

POGLED iz svemira oduvijek je oduševljavao ljude, kako one koji su ga sami doživjeli tako i one koji u njemu uživaju iz privatnosti svojih domova.

Ipak, dosad nismo baš često imali prilike vidjeti "privatne" fotografije snimljene iz svemira, a upravo nam je to omogućio astronaut Chris Hadfield koji je u posljednja tri tjedna na svojem Twitteru i Googleu+ objavio više od 100 fotki.

On je u petomjesečnom "posjetu" Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) i u ožujku će postati prvi Kanađanin na mjestu voditelja ovog svemirskog laboratorija. 

Otkad je stigao na ISS sa svojim je sljedbenicima podijelio brojne fotografije udaljene Zemlje, a nedavno smo mogli vidjeti i kako izgleda astronautski doručak: kukuruzne pahuljice, sok i kava.

Osim što objavljuje fotografije, odgovara i na brojna pitanja znatiželjnih korisnika ove društvene mreže, prenosi Daily Mail, pa smo tako primjerice saznali da u svemiru suze ne padaju nego ostaju gotovo zalijepljene za oko u obliku tekućih kuglica, a pritom malo i peku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.