Objavljene nominacije za Emmyje: Koje će serije ove godine biti proglašene najboljima?

Foto: Press

OBJAVLJENE su nominacije za 65. dodjelu nagrada Emmy, koja će biti emitirana 22. rujna na CBS-u. Dodjelu će voditi Neil Patrick Harris.

A u kategoriji za najbolju dramsku seriju samo je jedan novitet. Prošlogodišnjim nominiranima, "Breaking Badu", "Downton Abbey", Igri prijestolja", "Domovini" i "Muškarcima s Madisona", pridružila se i "Kuća od karata", politički triler koji se mogao gledati na Netflixu. To je ujedno i prvi put da je za ovu nagradu u jednoj od glavnih kategorija nominirana serija koja nije emitirana "tradicionalnim" putem, odnosno na standardnim televizijskim kanalima, piše USA Today.

U kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji natjecat će se Kevin Spacey, Hugh Bonneville, Bryan Cranston, Jon Hamm, Damian Lewis i Jeff Daniels, a za najbolju glumicu mogu biti odabrane Robyn Wright, Claire Danes, Connie Britton, Michelle Dockery, Vera Farmiga, Elisabeth Moss ili Kerry Washington.

S druge strane, za nagradu u kategoriji najbolje humoristične serije natjecat će se "Moderna obitelj", "Teorija velikog praska", "Girls", "Louie", "Potpredsjednica" i "Televizijska posla", u kategoriji najboljeg glumca Jason Bateman, Alec Baldwin, Louis C.K., Don Cheadle, Matt LeBlanc i Jim Parsons. Za najbolju u ovoj kategoriji među njihovim će se kolegicama boriti Laura Dern, Lena Dunham, Edie Falco, Tina Fey, Julia Louis-Dreyfus i Amy Poehler.

U "borbi televizija" HBO je opet odnio najviše nominacija, čak 108, dok su CBS i NBC zaradili po 53 svaki. Nominirane u svim kategorijama možete provjeriti ovdje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.