"On je čudesan": Nevjerojatno je u čemu sve ovaj retriver pomaže bolesnoj vlasnici

Screenshot: YouTube

CHERYL ALEXANDER iz Engleske pati od bolesti zbog koje je prikovana za invalidska kolica, a od 2003. godine u svakodnevnom obavljanju poslova pomaže joj zlatni retriver Orca.

"Zbog bolova mi je ponekad gotovo nemoguće sagnuti se ili obaviti neke druge najjednostavnije zadatke", izjavila je ova učiteljica koja boluje od refleksne neurovaskularne distrofije, a prije nekoliko je mjeseci postala i majka. Otad joj Orca pomaže čak i u mijenjanju pelena: mijenja podloge, nosi maramice i nove pelene, a potom i pomaže u svlačenju djevojčice Lily te čak u smeće baca staru pelenu, prenosi Mirror.

Ovaj je 11-godišnjak jedan od rijetkih pasa koji je obuku završio kao "pas mislilac". Osim toga nagrađen je posebnom zlatnom medaljom kad je Cheryl 2003. godine spasio život nakon što su njezina kolica upala u jarak: otrčao je po pomoć i uspio "uvjeriti" slučajnog prolaznika joggera da dođe provjeriti što se događa.

Osim toga jednom je prilikom spriječio stranca da pokupi s poda novac koji je njegovoj gazdarici slučajno ispao: kad je muškarac u banci pokušao podići deset funti koji su Cheryl ispali Orca je na njih stavio šapu te ih sam podigao i dodao vlasnici.

Kad je Cherylin suprug na poslu Orca pomaže gdje god može, a reagira na više od 150 komandi: "Ja ga zovem Mamin mali pomagač. On je čudesan. Lily ga obožava. Volimo reći da ona ustvari ima tri roditelja", pojasnila je ponosna vlasnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.