Patrick Stewart podržao slastičare koji su odbili napraviti tortu za gay par

Screenshot: YouTube

PATRICK STEWART uključio se u raspravu poznatu kao "gay kolači", rekavši da podržava pravo slastičara kršćana koji na torte ne žele pisati poruke koje su za njih uvredljive. Sve je započelo kad je slastičarnica Ashers izgubila sudski spor, pokrenut jer je odbila napraviti tortu s riječima "Podržite homoseksualne brakove" iznad slike Berta i Ernija iz "Ulice Sesame". Vlasnici slastičarnice, obitelj McArthur proglašena je krivom za diskriminaciju te mora platiti 500 funti kazne.

"Ne želimo biti prisiljeni promovirati nešto što se protivi našim uvjerenjima. Dobili smo veliku podršku ljudi koji se ne slažu s našim stavom o istospolnom braku, jer smatraju da moramo imati pravo odbiti narudžbu koja se protivi našoj savjesti", rekao je glavni direktor slastičarnice Daniel McArthur.

Najavio je da će se žaliti na presudu. Dok su mnogi pozdravili presudu, Patrick Stewart podržava slastičarnicu.

"Napokon sam se našao na strani slastičara", rekao je BBC-u, dodavši da se nikoga ne smije prisiljavati da piše nešto u što ne vjeruje.

"To nije bilo zato što im smeta neki gay par, to nije zato što se slavi neki brak ili sporazum među njima. Smetale su im same riječi na torti. Smatrali su da su te riječi uvredljive. Podržavam njihovo pravo da kažu ne, da kažu da to vrijeđa njihova uvjerenja i da to neće učiniti", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.