Sprijateljile su se na najtužnijem mjestu, a jedna ima tek nekoliko tjedana života

Foto: Facebook

DVIJE djevojčice oboljele od raka, koje su postale najbolje prijateljice tijekom liječenja u teksaškoj dječjoj bolnici saznale su tužnu vijest da jedna od njih dvije neće pobijediti strašnu bolest.

Četverogodišnjoj Avi Garciji dijagnosticiran je rak bubrega u kolovozu, dok je njenoj susjedi u bolnici, trogodišnjoj Penny Smith dijagnosticiran rak mišića u svibnju prošle godine. Dok je Ava ušla u remisiju u veljači, Pennyno stanje se pogoršalo, a njena majka kaže da joj je ostalo tek nekoliko tjedana života.

Penny i Ava sprijateljile su se tijekom oporavaka od tretmana kemoterapije, na kojima su se viđale dvaput tjedno.

"To im je bilo poput igre, iako je išla na kemoterapiju, boli su je iglama i bilo joj je stresno. Bilo je lakše ići u bolnicu kad joj je bilo zabavno", rekla je za WRIC Pennyna majka Cindy Sagan.

Avina majka, Christina Garcia, dodala je da su tretmani postali manje strašni kad su se djevojčice počele oslanjati jedna na drugu.

"Postalo joj je ugodnije, nije više bila tako uplašena, jer je izgledala poput svoje prijateljice", rekla je Christina, misleći na period u kojem je njena kći ostala bez kose.

Tijekom liječenja i majke su se sprijateljile. "Mislim da ne bih izdržala sve ovo bez Penny i Cindy", rekla je Christina.

Nakon što su čuli loše prognoze liječnika, Penny je smještena u hospicij u kojem je njena majka uz nju. "One su najbolje prijateljice tijekom tragedije, pronašle su se i držat će se jedna druge dok god mogu", rekla je Cindy, koja na Facebooku bilježi posljednje tjedne života svoje kćeri.

"Ponekad se bori za svaki dah. Prilagođavamo joj lijekove protiv boli kako bi bili što učinkovitiji. Nedostaju joj prijatelji i igra. Ponekad kaže: 'Kasnije, kad ne budem bolesna' i to mi ubija dušu", napisala je Pennyna majka.

Ava posjećuje svoju prijateljicu, a donijela joj je i darove, poput igračke Else iz crtića "Frozen". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.