Sve je spremno za predstavljanje uređaja godine: Što nas od noviteta očekuje na iPhoneu 5?

AKO JE suditi prema pozivnici koju su odaslali prije sedam dana, Apple sutra u San Franciscu sprema predstavljanje najiščekivanijeg uređaja godine, iPhonea 5.

Glasine koje okružuju izlazak "petice" ne jenjavaju već neko vrijeme, na internetu su se pojavili brojni filmići i fotografije u kojima se tvrdi da je upravo na njima prikazana buduća omiljena igračka svih ljubitelja Appleovih proizvoda, a medije nisu zaobišle ni priče o potencijalnim tužbama, kopiranjima i svim drugim radostima potrebnim za održavanje napetosti.

I dok uzbuđenje ne prestaje rasti Daily Baskar sastavio je popis stvari koje biste mogli očekivati od uređaja koji bi sutra napokon mogao biti predstavljen svijetu.

Možda će se zvati "New iPhone", a ne "iPhone 5"

Nakon što su se u medijima pojavile fotke ambalaže novih telefona zaključeno je da on možda neće nositi naziv koji se čitavo vrijeme pretpostavlja.

Tanji uređaj s većim ekranom

Očekuje se da će novi uređaj imati veći ekran, a osim toga i novu tehnologiju zbog koje će zaslon biti tanji, prenio je u lipnju Wall Street Journal. Također, s obzirom na to da je nova baterija koja će se u njemu naći tanja, pretpostavlja se da će i čitav uređaj biti tanji.

Spreman za 4G LTE

Budući da je 3G polagano na zalasku, a Apple nove modele ne izdaje tako često, za očekivati je da su u svoj novi smartphone ugradili novu tehnologiju kako ne bi zaostali za konkurencijom. Primjerice, neki Samsungovi uređaji već podržavaju 4G LTE.

Novi operativni sustav i nove aplikacije

Apple je poznat po tome da svoje hardvere oprema i novim softverom. U novom će se telefonu stoga najvjerojatnije naći iOS 6. Prema izještaju Bostinna možete očekivati i nadogradnju za Siri, bolju povezanost s Facebookom, nove dodatke poput podsjetnika da nekog nazovete, da sve aktivnosti na telefonu primate samo u obliku notifikacija ili bolje integracije iCloud tabova.

Bolji procesor i kamera

S obzirom da će vjerojatno omogućavati korištenje 4G LTE tehnologije gotovo je 100 posto sigurno da će se u novom uređaju naći i brži procesor. Zajedno s tim može se očekivati i poboljšana kamera: iPhone 3GS imao je kameru s tri, iPhone 4 s pet, a 4S s osam megapiksela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.