Američka bacačica kugle privukla pažnju maskom na Igrama. Otkrila je zašto je nosi

Foto: EPA

Raven Saunders natječe se u ženskoj konkurenciji olimpijskog natjecanja u bacanju kugle i prava je senzacija. Bacačica kugle privukla je pozornost zbog maske koju nosi tijekom nastupa.

Zašto nosi masku?

Maske je najprije počela nositi tijekom pandemije covida i na njih se navikla. Tada je nosila razne maske, najprije Hulkovu, pa Jokerovu... Iako je pandemija završila, Saunders je masku zadržala, a ove godine na svoje lice je stavila i sunčane naočale, tako da joj se ne vidi nijedan dio lica.

No koji je razlog njenog nošenja maske? Kaže da joj ona pomaže da se usredotoči i da izbjegne razgovor s drugim natjecateljima koji bi je mogli ometati. 

"Volim sebi biti najveća podrška. Na natjecanjima govorim sebi 'imaš to, možeš to, ti si pobjednica, moraš dati sve od sebe, moraš ovo dobiti'. Takve stvari i puno drugih afirmacija su način da sama sebi dam snagu i obavim što trebam bez uplitanja drugih", otkrila je 2021. godine. 

Djeca je prozvala Hulkom

Osim maske, Raven je obojila i kosu - pola joj je u ljubičastoj, a pola u zelenoj boji. Inače, sportašicu su ranije djeca zadirkivala i dala joj nadimak Hulk. S vremenom je Saunders i sama prihvatila taj nadimak i počela crpiti inspiraciju iz njega. Zbog toga je neko vrijeme nosila Hulkovu masku na licu.

Saunders, koja u slobodno vrijeme voli svirati klavir, debitirala je na Olimpijskim igrama u Riju završivši peta, a u Tokiju je osvojila srebro. Prije nego što se usredotočila na atletiku, Amerikanka se bavila košarkom.

"Igrala sam košarku od trećeg razreda. Razmišljala sam da se preselim na Floridu kod rođaka prije nego što sam se počela baviti bacanjem kugle. To mi je dalo razlog da ostanem kod kuće i treniram", rekla je ranije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.