Bajkovita pješčana plaža na Ušću Neretve top je destinacija za Instagram fotke

Foto: Shutterstock

Jadranska obala prepuna je prekasnih plaža, od onih kamenih, šljunčanih, pa sve do pješčanih, pa tako svatko može pronaći varijantu koja mu najviše odgovara. No kada govorimo o odmoru na obali, on ne mora biti striktno vezan uz more jer pravu dozu osvježenja mogu pružiti i rijeke.

Ušće Neretve široka je pješčana površina koja grli deltu rijeke dok se ulijeva u Jadran. Izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore te se ulijeva u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča. Omiljeno je mjesto lokalaca već godinama, a u posljednje vrijeme i sve više turista.

Nepregledna pješčana plaža, plitko more i okolna priroda samo su neki od aduta ove čudesne destinacije na jugu Hrvatske. Sjajno je mjesto za obitelji s malom djecom i ne tako vješte plivače. Ovo je područje nevjerojatne prirodne ljepote. Dom je brojnim pticama i ribama pa je kao takvo idealno za istraživanje, kao i za avanturistički odmor.

Drvena staza koja vodi do plaže jedno je od najpopularnijih mjesta za fotkanje, što uopće ne čudi jer prizor je zaista divan. Jednako idilično izgledaju prizori zmajeva na nebu, ali i nevjerojatni zalasci sunca u kojima možete uživati uz piknik. Na plaži se nalazi i beach bar u kojem se možete osvježiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.