Bivša premijerka Finske objavila fotku u badiću i izazvala hrpu reakcija

Foto: Instagram

BIVŠA premijerka Finske Sanna Marin izazvala je brojne reakcije tamošnjih medija zbog jedne od posljednjih fotografija koje je objavila na Instagramu.

38-godišnja Sanna, koja odnedavno radi kao savjetnica u Institutu Tony Blair, objavila je niz fotografija s opisom: "Nasumične fotke s nedavnih putovanja."

Na jednoj od njih pozirala je u badiću.

"Sanna objavila fotografije s putovanja - u bikiniju na plaži", "Bivša premijerka objavila hrabru fotografiju", "Marin objavila fotku u bikiniju - wow, kakva ljepotica s plaže", samo su neki od naslova koji su zbog ove fotografije osvanuli u medijima. 

Suočila se s nekoliko skandala u vrijeme svog mandata

Podsjećamo, početkom rujna Sanna Marin je odstupila s mjesta predsjednice Socijaldemokratske stranke u nadi da će skrenuti pozornost sa svog privatnog života nakon četiri turbulentne godine na čelu stranke. 

Marin, koja je svoju namjeru da odstupi najavila ubrzo nakon poraza na izborima, postala je 2019. najmlađa premijerka u svijetu u dobi od 34 godine, čime je privukla svjetsku pažnju i pomogla poboljšanju ugleda Finske.

Pojavila se na naslovnicama časopisa Vogue i Time, ima milijun pratitelja na Instagramu, a obožavatelji diljem svijeta je smatraju uzorom za progresivne vođe.

Međutim, zabrinutost finskih glasača oko pitanja poput useljavanja i sve većeg javnog deficita je u travnju doprinijela tome da je desničarska Nacionalna koalicija zajedno s krajnje desnom Strankom Finaca tijesno porazila Marin, čija je vlada potom pala.

Suočila se s nekoliko skandala u vrijeme svog mandata, uključujući izlazak u noćni klub usred pandemije, održavanje privatnih zabava u službenoj rezidenciji i dobrovoljno podvrgavanje testiranju na droge nakon što je videosnimka sa zabave dospjela u medije.

Pročitajte više