Bivši hrvatski zet tuži svog bivšeg zeta zbog 750 tisuća kuna koje mu je posudio

Foto: Guliver Image/Cover Images

BERNIE ECCLESTONE tuži svog bivšeg zeta Jamesa Stunta zbog navodnog duga od 750 tisuća kuna. Nakon što se Stunt razveo od Ecclestoneove kćeri Petre, koja ga je optužila za zlostavljanje, bivši punac odlučio se s njim obračunati na sudu.

Dug je nastao kad je 37-godišnji Stunt od Ecclestoneove firme Formula One World Championship Ltd posudio novac za pokretanje proizvodnje novčića suvenira. Mnogi pak tvrde da Ecclestone zapravo ne želi novac nazad, već se samo osvetiti bivšem zetu koji ga je tijekom brakorazvodne parnice nazivao "patuljkom".

Ecclestone je pojasnio da je Stunt želio proizvoditi zlatne novčiće s imenom kompanije Formula One World Championship Ltd.

"Ako se dobro sjećam, kad sam bio na čelu firme, a on je bio multimilijunaš, dogovorili smo de da će napraviti neke zlatne novčiće. Planirao je koristiti ime kompanije na njima, ali ne znam što se dogodilo s tim", rekao je Ecclestone.

Stuntova kompanija, Stunt & Co, nakon razvoda od Petre Ecclestone proglasila je bankrot jer nije mogla pokriti neplaćenu najamninu za prostor u iznosu od 165 tisuća kuna.

Sud je raspravu odgodio za sljedeći mjesec, kako bi odvjetnici tvrtke koja predstavlja Formulu 1 prikupili dokaze protiv Stunta. 

Iako Stuntova kompanija vrijedi 4,9 milijuna funti te ima urede u elitnoj londonskoj četvrti Mayfair, on je tražio i dobio 14 dana da plati najamninu koju je dugovao. Iako je na kraju skupio potreban novac, Daily Mail piše da je to dramatičan pad biznismena koji je nekog bio težak 24 milijarde kuna te je uživao u nezamislivom luksuzu. Najeklatantniji primjer tog luksuza je raskošno vjenčanje s Petrom, koje je koštalo 100 milijuna kuna, a održalo se u talijanskom dvorcu 2011. godine. Nakon vjenčanja, Stunt je nerijetko fotografiran u skupocjenim automobilima marki Rolls Royce, Lamborghini i Ranger Rover. Svijetom je putovao svojim privatnim avionom, posjedovao je umjetničku zbirku vrijednu milijune, a dobrotvornim udrugama donirao je zlatne poluge.

Nakon što se Petra razvela od njega i otišla u Ameriku s njihovo troje djece, bogatstvo Jamesa Stunta počelo se osipati. Njihova razvod težak 47,5 milijardi kuna proglašen je jednim od najskupljih u povijesti. Lani je Stunt u jednom intervjuu Ecclestonea nazvao "patuljkom", a bivšu punicu Slavicu "Lady Macbeth".

Ecclestone mu je najprije uzvratio optužbom da je ovisnik o drogama, zbog čega se, kako je izjavio, raspao brak s Petrom.

"Kad se počeo jako drogirati, promijenio se, a to je ostavilo posljedice na njihov brak. Šteta je to, James je bio dobar čovjek kad su se vjenčali. Nadam se da će biti primjer mladim ljudima, koji na njemu mogu vidjeti štetu koju droge ostavljaju", rekao je Ecclestone.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.