Bivši zet najbogatije Hrvatice na sudu zbog sudjelovanja u pranju 266 milijuna funti

Foto: Profimedia (Stunt u crnom sakou)

JAMES STUNT, bivši suprug Petre Ecclestone i nekadašnji zet najbogatije Hrvatice Slavice Ecclestone, na sudu je zbog pranja novca.

40-godišnji Stunt je, rečeno je na sudu, tijekom braka s Petrom trošio ogromnu količinu novca, uključujući 800 tisuća funti na Lamborghinije. Kada je novca nestalo, Stunt se, prema riječima svjedoka, okrenuo pranju love u prevari vrijednoj preko 266 milijuna funti.

Unatoč Stuntovim tvrdnjama da je on "sam po sebi milijarder", njegove osobne financije su pune nelogičnosti, rekao je tužitelj Nicholas Clarke.

Clarke je istaknuo i očigledne razlike između službenih poreznih i poslovnih zapisa u kojima se detaljno opisuju Stuntovi prihodi, ali je rekao i da je Stunt imao pristup "neograničenim resursima" kada je bio u braku s Petrom Ecclestone preko zajedničkog računa.

No, kada je Stunt odlučio pokrenuti vlastiti investicijski posao s "brendiranim zlatnim polugama", morao se obratiti svom puncu milijarderu, Bernieju, i zamoliti ga da mu bude jamac. "Da je Stunt milijarder, kako tvrdi, onda uopće ne bi bilo potrebe za vanjskim jamstvom. Takvu financijsku potporu treće strane trebaju samo oni koji nemaju novca", zaključio je tužitelj.

Stunt je jedan od osam optuženih za pranje novca. Vreće s gotovinom prane su preko Fowler Oldfield Ltd., trgovca zlatom u Bradfordu, pišu britanski mediji. Pojavila se i fotografija koja navodno prikazuje osoblje kako broji veliku količinu opranog novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.