"Bojali su se Smitha": Što se zbilja događalo nakon što je ošamario Chrisa Rocka?

Foto: EPA

WILLA SMITHA nitko nije tražio da napusti dodjelu Oscara nakon šamara koji je opalio Chrisu Rocku, tvrde insajderi. Njihovu priču podupiru i tvrdnje Whoopi Goldberg koja je izjavila da su čelnici Akademije bili previše uplašeni da bi "manični" Smith mogao izazvati još jednu scenu pred kamerama i potući se sa zaštitarima.

Četiri dana nakon dodjele koju je obilježio šamar pojavile su se oprečne priče o tome što se događalo. Izvor blizak Smithu ranije je izjavio za TMZ da je producent Oscara Will Packer izravno prišao Smithu i rekao mu: "Ne želimo da odeš", nakon što je glumac ošamario komičara. S druge strane, u službenoj izjavi Akademije tvrdilo se da je Smith zamoljen da ode. Goldberg se pak pita zašto ga se nije prisilno uklonilo nakon fizičkog napada.

Zvijezda s dobrim vezama u industriji izjavila je da su se šefovi dodjele bojali da Smith ima "maničnu" epizodu te da bi svaki pokušaj nasilnog uklanjanja mogao rezultirati borbom pred kamerom koja bi diljem svijeta emitirala kadrove njegovog sukoba sa zaštitarima.

Packer je navodno Smithu rekao da ne odlazi oko 20 sati, 35 minuta nakon šamara i pet minuta prije nego što je on osvojio svog prvog Oscara za ulogu u Kralju Richardu. Međutim, danas je u emisiji The View Goldberg inzistirala na tome da se Smitha zamolilo da ode, no da je postajao strah da će napraviti scenu ako ga osiguranje pokuša fizički ispratiti.

"Mislim da je zamoljen da ode. No ako je u nekakvom stanju i bori se, a vi ga pokušavate izvući kroz vrata, to je i dalje na kameri", rekla je.

Dodala je da su producenti i organizatori Oscara čak razmatrali mogućnost da Smith ima maničnu epizodu jer nije poznat po tome da udara ljude. Važno je napomenuti da ona nije bila na dodjeli Oscara, a sama je naglasila da ne govori u ime upravnog odbora Akademije.

"Ne mogu zamisliti što se tamo događalo, ali znam da jedina osoba na koju bi se svi trebali fokusirati je Will Smith", rekla je.

Moguće je i da su Smithu rekli i da ode i da ostane.

Akademija je u priopćenju u srijedu rekla da je Smith ignorirao zahtjev predsjednika komisije Davida Rubina i izvršne direktorice Dawn Hudson da ode te da je prekršio njihov kodeks ponašanja.

Smith se nakon šale Chrisa Rocka na račun njegove supruge Jade Pinkett Smith popeo na pozornicu i odalamio komičara.

"Ne stavljaj ime moje žene u svoja usta", vikao je bijesno iz prvog reda.

"Ovo je najveća večer u povijesti televizije", uzvratio mu je Rock izazvavši smijeh publike.

Nešto kasnije tijekom dodjele Smith se ponovo popeo na pozornicu, ovog puta kako bi preuzeo Oscara za najboljeg glumca, kojeg je osvojio ulogom u filmu King Richard.

U govoru su se nizali suze i smijeh te se ispričao Akademiji na onom što je napravio i zaključio da ga "ljubav tjera da radi lude stvari". Rocku se nije ispričao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.