Bojana Gregorić Vejzović dirljivom se objavom oprostila od svekra: "Falit ćete..."

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

GLUMICA Bojana Gregorić Vejzović dirljivom objavom na društvenim mrežama oprostila se od svog svekra, slikara, grafičara, ilustratora i dizajnera Fadila Vejzovića. 

Fadil je preminuo prošlog tjedna u Zagrebu, a Bojana je objavila njegovu fotografiju te nekoliko njegovih radova. 

"Dragi naš deda Fadil, falit ćete neizmjerno, nosimo vas u našim srcima zauvijek! Dok slikate nebeskim platnima nek vas čuva vaša Galatea, do naših ponovnih susreta u prostranstvima svemira", napisala je Bojana. 

Bojana je u braku s glumcem Enesom Vejzovićem, Fadilovim sinom. Nedavno se cijela obitelj okupila u jednoj zagrebačkoj galeriji gdje je Fadil postavio svoju posljednju izložbu Tijelo Svijet. 

Umro nakon teške bolesti

Fadil je preminuo u 80. godini nakon teške bolesti. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a postdiplomski studij grafike i slikarstva završio je u Nürnbergu. Prije tri godine objavio je ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića Kuća pored mora.

Imao je brojne samostalne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Imao je raznolik opus u kojem je bilo pejzaža i portreta, ali i prepoznatljivih aktova u kojima je istraživao lik mitske Galateje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.