HRT Jeličića zamijenio profesoricom nogometa, ljudi oduševljeni

Screenshot: HRT

HRT ima novo pojačanje u emisiji Euro 2024. Radi se o Tihani Nemčić Bojić, hrvatskoj nogometnoj trenerici, koja je danas gostovala u emisiji te oduševila gledatelje.

"Svaka joj čast"

Na Facebooku komentara o njezinom gostovanju nije nedostajalo. "Slušao sam je sad u poluvremenu i konačno da netko kaže nešto što ima smisla i analizira ono što se događalo", jedan je od komentara. "Pravi izbor za komentatoricu. Sjajna nogometašica i trenerica, obrazovana i konačno jedna žena", piše u komentaru.

Bivša reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije i profesorica nogometa - Tihana Nemčić Bojić

Profesorica nogometa pojačala HTV-ov analitičarski tim #hrvatskaradiotelevizija #hrtsport #nogomet #EURO2024

Objavljuje HRT Vijesti u Utorak, 2. srpnja 2024.

"Odlična je", "Svaka joj čast", "Super je odradila", "Odlična, vidi se da je u nogometu i da razumije nogometnu igru", "Bravo za djevojku. Veoma stručna, elokventna i puno zna o nogometu. Stvarno osvježenje", samo su neki od komentara.

Tko je ona?

Riječ je o profesorici s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koja je doktorirala nogomet. Igrala je nogomet do 2008. godine, kad je zbog teške ozljede s 20 godina morala prestati.

Prebacila se na futsal te je paralelno počela i studirati. Igrala je nekoliko godina u Italiji, a u Cagliariju je završila karijeru nakon još jedne ozljede. Svojevremeno je nastupala i za hrvatsku žensku reprezentaciju. Uz Danijela Pranjića vodila je NK Trnje. Ima FIFA-inu Pro licencu, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi.

Zamjena za Joška Jeličića

Podsjećamo, od HRT-ove analitičarske ekipe nedavno se oprostio Joško Jeličić rekavši da je "emocionalno ispražnjen nakon ispadanja Hrvatske s turnira". Otkako je umirovljeni nogometaš Hajduka i Dinama postao komentator na HTV-u tijekom najvećih natjecanja, njegove izjave, psovke, metafore, šale i usporedbe često se citiraju i komentiraju.

Jeličić je tako i prije početka ovog Eura, u uvodnoj emisiji, izazvao kontroverze svojim komentarima, a ove se godine našao i na naslovnicama srpskih medija koji su tvrdili da je vrijeđao Srbe i Srbiju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.