Caruso nije bio prvi izbor: Znate li tko je trebao glumiti Horatija u CSI: Miamiju?

DAVIDA CARUSA svi najviše pamte po ulozi Horatija Cainea u seriji CSI: Miami, kojega je glumio od 2002. do 2012. godine. No malo tko zna da David nije bio prvi izbor za glavnu ulogu u toj kriminalističkoj seriji. Umjesto njega glumiti je trebao Don Johnson iz serije Poroci Miamija (Miami Vice).

Predomislili su se oko odabira glumca

Ekipa koja je radila na seriji CSI: Miami smatrala je da je Johnson pravi odabir za tu ulogu, no nije poznato zbog čega su se predomislili i za glavnog glumca odabrali Carusa. 

Štoviše, David je postao svojevrsni zaštitni znak serijala, a ta mu je uloga donijela jedan od najizdašnijih honorara u svijetu TV serija. Na račun mu se za svaku epizodu slijevalo čak 375 tisuća dolara.

Lik Horatija Cainea temeljen je na stvarnom detektivu

Inače, serija se temelji na istinitoj priči, točnije lik Horatija Cainea temelji se na stvarnom detektivu LAPD-ja Johnu Hayesu. U samim počecima serije Hayes bio na snimanju kao stručnjak za bombe. Bio je prijatelj s jednom od producentica i spisateljica, Elizabeth Devine. 

Elizabeth je zbog priča koje je detektiv pričao na setu dijelove njegova rada počela uključivati u scenarij. Hayes je također davao savjete glumcima, temeljene na vlastitom iskustvu, o njihovim reakcijama na određene situacije.