Chefovi Pažanin, Zirojević i Sanjin kuhat će tjedan dana za potresom razorene krajeve

Foto: Press

POMOĆ potresom pogođenim područjima i dalje pristiže iz cijele Hrvatske. Humanitarnu akciju koja počinje sutra i traje do 10. siječnja, odnosno nedjelje, organizirali su chefovi Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin.

Naime, hrvatski chefovi s kolegama Stjepanom Vukadinom, Sonibojem Grginom, timom restorana Kadena i kuharima volonterima, a u suradnji sa Zakladom Solidarna.hr, kuhat će vrhunska jela koja će Splićanima biti dostavljena putem Wolta.

Cijena obroka iznosit će 60 kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji koju je prije šest dana pogodio siloviti potres.

"Ovim putem želimo istaknuti kako će sva novčana sredstva prikupljena od ove akcije biti uplaćena na račun za krizna stanja Zaklade Solidarna.hr i fonda 5.5 s Petrinjom i SMŽ i zajedničkim dogovorom preusmjerena najpotrebitijim obiteljima za obnovu ili izgradnju doma", istaknuli su chefovi.

"Suosjećamo sa svim obiteljima koje su u ovoj velikoj tragediji ostale bez svojih domova i izgubili svoje najmilije i da ujedinjeni,kako u svim nedaćama koje su nas zajedno pogodile, tako i u dobru svi zajedno idemo ka nekoj sretnijoj i vedrijoj budućnosti u 2021.godini", poručili su.

Inače, ovoj humanitarnoj akciji su se odazvali i mali i veliki lokalni poduzetnici, vlasnici OPG-a, mesari, ribari, pekari, kuhari iz cijele Hrvatske, proizvođači maslinovog ulja, začina, trgovački lanci i udruge, kao i vinari iz cijele Hrvatske.

Od sutra pa do nedjelje hrana će se moći naručiti od podne pa do 22 sata, a na jelovniku za dostavu će se narednih dana pronaći razne tjestenine i rižota, kao i tradicionalna dalmatinska jela poput pašticade s njokima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.