Clarkson opisao Hammondovu nesreću: "Dobro je poznavao Rimčev auto, znao je kako upravljati njime"

Foto: Instagram/YouTube

JEREMY CLARKSON na stranici DriveTribe koju je osnovao s drugom dvojicom članova "The Grand Toura", opisao je trenutak u kojem je Richard Hammond sletio s ceste u Rimčevu automobilu Concept_One.

"Prema 'motorističkom dopisniku' Sunday Mirrora, na televiziji se uvijek radi na brzinu i Hammond nije imao vremena upoznati se s divljom snagom Rimčeva vozila prije nego što je započeo nesretnu vožnju na brežuljku u Švicarskoj. To je sve potpuno točno, osim činjenice da je Hammond automobil vozio na autocestama, zračnim lukama i zatvorenim planinskim cestama četiri dana prije toga.

>>>VIDEO IZ BOLNICE Richard Hammond poslao je poruku iz bolničkog kreveta, evo kome<<<

Odradio je i nekoliko krugova na tom brežuljku. Poznavao je automobil dobro, znao je koliko je brz i znao je kako njime upravljati u zavojima. Bez sumnje, sve o njegovu mišljenju o autu čut ćete u sljedećoj sezoni 'Grand Toura'", rekao je Clarkson.

Dodao je da ne zna što je pošlo po zlu te da se nada da će to reći Hammond kad završi operacija.

"Ono što znam je to da sam doista mislio da je mrtav...", istaknuo je, a potom opisao jezive scene nesreće.

"Završio sam vožnju u Lamborghini Aventadoru S i vratio sam se u bazu za filmsku ekipu, sjedio na ležaljci s čašom hladnog vina kad sam na radiju čuo da su James i Richard još jednom krenuli gore. Odlučio sam se prevesti kombijem, kako bismo se sastali na ciljnoj liniji i krenuli prema aerodromu te odletjeli doma. Bio je predivan dan, snimanje je išlo dobro i razgovarao sam na mobitelu s našim izvršnim producentom, govoreći mu da će ovo biti dovoljno dobro za emisiju u sljedećim sezonama, kad sam na Walkie-talkieju čuo da je testni vozač Lamborghini Avendatora sletio", opisao je.

Dodao je da im je trebao taj automobil za snimanje sljedećeg dana i da mu nije bilo jasno zašto je vozač bio na cesti ni zašto je toliko brzo vozio da je sletio.

"Tad sam vidio dim. Strahujući da bi nesreća mogla biti ozbiljna, požurio sam vozača kombija da stigne na vrh brda što prije. Stigao sam možda tri sekunde kasnije i u podnožju brda, možda 400 metara dalje vidio pravi pakao. Iz tragova kočenja bilo je jasno što se dogodilo. Izgubio je kontrolu u zadnjem zavoju i zabio se u nasip na cesti niže, zbog čega se automobil preokrenuo. Jedino pitanje bilo je je li se izvukao iz automobila. Nitko nije znao", opisuje Clarkson, a ono što je očito bilo je to da u tom trenutku nije uopće znao koji je automobil sletio s ceste.

Tek tada je shvatio.

"Dok sam stajao, odjednom sam shvatio da automobil u plamenu nije žute boje, poput Avendatora. Bio je bijel. Hammondov auto bio je bijel. Oblio me hladan znoj. Koljena su mi klecala. Hammond je sletio", opisuje trenutak kad je shvatio što se točno dogodilo.

Tad mu se pridružio James May koji je do mjesta nesreće stigao svojom Hondom NSX. Bio je uznemiren, mahao je histerično rukama raširenih očiju i vikao: "Hammond je unutra".

"Tad je stigla vijest da ipak nije. Izvukao se prije požara. Rekli su nam da je 'njegovo tijelo' iza ekrana na dnu brda. Vidio sam ekran. Vidio sam bolničare iza njega. Nisam vidio Hammonda. Nisam ga želio vidjeti. Ne nakon takve nesreće. Rekao bih da je vozio 193 kilometra na sat kad je skrenuo s ceste te da je vozio još brže kad je sletio. Sigurno to nije bio lijep prizor", napisao je Clarkson.

Tad je do njih stigao jedan od zaštitara i rekao im: "Dobro je, namignuo mi je", otkrio je Clarkson i napomenuo da će sve otkriti Hammond kad se dovoljno oporavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.