Doktor otkriva što bi ubilo lopove u filmu Sam u kući: "Nakon ovog ne bi ustali"

Screenshot: Youtube

VEĆ tradicionalno svake godine oko Božića uživamo u borbi domišljatog Kevina s dva lopova koja pokušavaju opljačkati njegovu kuću, a pri tome za svoju upornost budu nagrađeni hrpom bolnih ozljeda. 

Kako bi se Harry i Marv proveli u stvarnom životu nakon obračuna s Kevinom otkrio je liječnik Diego Ponieman za Thrillist. 

1. Pucanje u međunožje

Za početak, Kevin je nezvane goste počastio pucajući u njih iz zračnice. Harry je dobio metak u međunožje,  a Marv direktno u čelo. 

"Vjerojatno mu ne bi puknula lubanja, ali imao bi gadnu ranu na čelu. Metak vjerojatno ne bi probio hlače (ovisno o tkanini), ali mogao bi ostaviti ozbiljne i trajne posljedice na testisima koji su pogođeni iz takve blizine", otkriva liječnik.

2. Pad niz stepenice

Tijekom filma oba su lopova doživjela nekoliko gadnih padova niz stepenice, ali svaki put bi ustali i nastavili sa svojim planom. 

"Ni jedan ne bi mogao ustati nakon takvih padova, osobito u njihovim godinama. Bilo koji od padova bi bio dovoljan da završe na hitnoj s iščašenim diskovima, napuknutim kostima, lomom kralješnice, slomljenim udovima i rebrima ili unutarnjim krvarenjem. Ozljeda trtične kosti bi bila toliko bolna da bi im bilo teško i sjesti, a kamoli hodati ili trčati", tvrdi Diego. 

3. Udarac glačalom u lice

Kad Marv povuče uzicu da upali svjetlo, upaljeno glačalo ga pogodi ravno u lice. 

"Vjerojatno bi dobio potres mozga, a moguće i da bi slomio neku od kostiju lica što bi mu moglo uzrokovati oštećenje očiju i gubitak vida."

4. Čavao u stopalu

Nakon što zbog ljepljive smole ostane bez cipela i čarapa nesretni Marv bosim stopalom nagazi na golem čavao. 

"Probijeno stopalo. Ta bi se ozljeda mogla prilično zakomplicirati ako nije odmah tretirana. Mogao bi dobiti infekciju, a ako je čavao hrđav i tetanus. Nakon toga bi bilo jako teško stati na tu nogu."

5. Spržena ruka

Harry pretrpi tešku opekotinu dlana nakon što uhvati usijanu kvaku na vratima. 

"To bi uzrokovalo opekotine drugog stupnja i izbili bi mu veliki plikovi. U ovoj sceni su prikazane posljedice zapravo točne. U ruci mu je smanjena pokretljivost i jako je osjetljiva. Mislim da mu ožiljak ne bi ostao zauvijek, ali imao bi trajnu promjenu u boji kože i vjerojatno trajno smanjenu pokretljivost". 

6. Spaljena glava

Osim što si sprži dlan, Harryju gotovo odmah nakon toga nastrada i glava. Bacač plamena pričvršćen iznad vrata zapali mu vrh glave.

"Ovo je vrlo ozbiljna i potencijalno kritična ozljeda. To bi mu doslovno moglo rastopiti lubanju na vrhu glave. Uslijedile bi dehidracija i infekcija. Budući da tako stoji prilično dugo, vatra bi mu vjerojatno zahvatila više od vrha lubanje. Postoji mogućnost da bi to preživio, ali ostali bi mu užasni ožiljci na koži, ušima, oko očiju.''

7. Udarac kantama boje u lice

Već pomalo iscrpljene lopove kad krenu za Kevinom uz stepenice dočekaju brutalni udarci kantama boje ravno u lice. 

"Još jedan potres mozga nakon kojeg bi dobili trajna neurološka oštećenja. Definitivno slomljen nos, a moguće i slomljena lubanja. Ostali bi bez nekoliko zubiju. Svakako bi se onesvijestili, osobito nakon svih ostalih udaraca koje su primili te večeri."

8. Pad s užeta

Lagani Kevin se bez problema po užetu preseli u kućicu na drvetu, a kad dvojica odraslih lopova mukotrpno krenu za njim, on im jednostavno prereže uže, nakon čega se zabiju u zid s velikim zaletom i završe na tlu. 

"Sve navedeno u prethodim padovima. Nakon ovog definitivno ne bi ustali. Imali bi teške ozljede, možda i smrtonosne, osobito nakon svega drugog."

9. Udarac lopatom u glavu

Kad se već čini da su lopovi uspjeli doći do teško izvojevane pobjede, stvar spasi susjed s lopatom za snijeg. 

"Onesvijestili bi se istog trena i zaradili još jedan potres mozga. U ovom trenu ne gine im krvarenje u mozgu. Ako ih ništa od ranijih ozljeda ne bi dokrajčilo, ovo bi završilo posao. Nema šanse da bi bili u stanju na vlastitim nogama doći do policijskog auta. Imali bi nevjerojatne sreće ako bi uopće ostali živi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.