Exit opet dovodi velike svjetske zvijezde, na tvrđavi će se oriti i ovi hitovi

Foto: Press

NOVI SAD i Petrovaradinska tvrđava i ove godine će od 7. do 10. srpnja biti festivalski centar najbolje glazbe, zabave i partyja koji traju do ranih jutarnjih sati. Nakon prošlogodišnje proslave dva desetljeća postojanja festivala, ove godine ljetna Exit magija stiže pod sloganom Zajedno. Zauvijek!

Lineup izvođača je kompletiran i za četiri dana očekuje nas mješavina muzičkih žanrova vodećih glazbenika današnjice, koja će odjekivati s brojnih bina i zona višestruko nagrađivanog Exit festivala. Upravo iz tog razloga predstavljamo najveće hitove izvođača koji stižu na main stage.

1. dan starta s hip-hopom s drugog kontinenta

Magičnu atmosferu na Exit festival izravno iz Australije na main stage donosi hip-hop diva Iggy Azalea koja je veću pažnju na sebe skrenula početkom 2014. godine, kada je objavila pjesmu Fancy u suradnji s engleskom kantautoricom Charli XCX. Ova pjesma je njezina prva koja je dospjela na Billboard Hot 100 glazbenu ljestvicu i do danas važi za jednu od najslušanijih Iggyjinih skladbi, čiji je spot na YouTubeu prešao 1 milijardu pregleda. Kada se pogleda broj streamova na Spotifyju, spomenuta pjesma drži lidersku poziciju s preko 596 milijuna slušanja, dok se na drugom mjestu Iggyjinih najslušanijih pjesama nalazi Black Widow (preko 466 milijuna streamova), koju je objavila u suradnji s Ritom Orom. Još jedna suradnja, ovaj put s američkim reperom Tygom, iz 2018. godine na pjesmi Kream zaokružuje top 3 najslušanijih pjesama australske glazbene zvijezde.

Uz nju, s glavne bine sve prisutne zabavljat će i Afrojack, Jax Jones, ATB, Napalm Death, Senidah i Alitor.

2. dana se s australskog hip-hopa prelazi na australski rock

Sa 17 objavljenih albuma i nebrojeno odrađenih međunarodnih turneja, australski rock sastav Nick Cave & the Bad Seeds stižu na glavnu binu Exita na jednoj od najbolje očuvanih tvrđava u Europi. Ako se kao parametar pogledaju objavljeni snimci na YouTubeu, tri skladbe koje imaju najviše zabilježenih pregleda su: Red Right Hand (objavljena 1994. godine u sklopu albuma Let Love In, a 20-ak godina kasnije iskorištena kao soundtrack za britansku seriju Peaky Blinders), Where The Wild Roses Grow (suradnja s australskom pop zvijezdom Kyle Minogue iz 1996. godine, koja je kasnije i proglašena za pjesmu godine u Australiji) i Into My Arms (s njihovog desetog albuma The Boatman's Call iz 1997. godine).

Na main stageu drugog dana nastupit će i Masked Wolf, Molchat Doma i Shouse.

3. dana veselit će se uz poznate škotske hitove

Treća festivalska večer rezervirana je za najuspješnijeg hitmejkera svih vremena Calvina Harrisa, koji će uz pjesme s predstojećeg albuma Funk Wav Bounces Vol. 2, izvesti mnogobrojne svoje hit singlove. Oni koji će sigurno biti su i top 3 po gledanosti na YouTubeu: This Is What You Came For (suradnja s Rihannom koja je objavljena 2016. godine i koja je na glazbene ljestvice startala s visokih pozicija – 2. mjesto UK Single Chart ljestvice i 3. mesto US Billboard Hot 100), Summer (najstreamanija pjesma na Spotifyju za 2014. godinu s više od 200 milijuna streamova) i How Deep Is Your Love (suradnja s britanskim triom Disciples i norveškom pjevačicom Inom Wroldsen koju su voljele glazbene ljestvice iz 22 zemlje svijeta).

Acraze, Disciples, Ofenbach i Iva Lorens zaokružit će treći dan festivalske magije glavnog stagea.

4. i posljednjeg dana postavit će najčešće postavljeno pitanje "I šta ćemo sad?"

Regionalna senzacija i osoba koja se zasigurno najviše citira ove godine, pa i u hrvatskom Saboru, bit će jedna od glavnih zvijezda posljednjeg dana Exita. Naravno riječ je o Konstrakti, čija je pjesma In Corpore Sano, nakon pobjede na srpskom nacionalnom eurovizijskom izboru, postala hit u cijeloj regiji, a stekla je i veliku popularnost na balkanskom TikToku. Pjesma je objavljena kao dio Triptiha, s pripadajućim spotom koji je na zanimljiv način uvezao tri sjajne pjesme Nobl, Mekano i In Corpore Sano. Uz ove, Konstrakta će izvesti i pjesme koje su nastale iz perioda kada je bila dio grupe Zemlja Gruva.

Lineup četvrtog dana main stagea Exita 2022. godine zaokružit će nastup i ovogodišnjih ukrajinskih eurovizijskih pobjednika grupe Kalush Orchestra. Za dobru atmosferu bit će zaduženi i James Arthur, Alok, Joel Corry, Sepultura, ZHU, Nervosa i Downstroy.

Ako vam je ovo zazvučalo zanimljivo, podsjećamo na poznatu mts Dance Arenu i na brojne druge stageove i bine koje donose još mnoga svjetski i regionalno poznata glazbena imena. Cijeli line up možete pogledati na web stranici organizatora, dok se o informacijama o cijenama karata i kako ih kupiti možete informirati ovdje.

Turistička organizacija Grada Novog Sada.